
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 - 4 | porkkanaa
porkkana (n. 4,5 dl raasteena) | |
1 dl dl | pähkinöitä
pähkinä (esim. cashew-, hassel- ja saksanpähkinöitä) | |
0,5 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | |
3,5 dl dl | fariinisokeria fariinisokeri | |
2 dl dl | rypsiöljyä rypsiöljy | |
1,5 dl dl | Oattis-kaurajuomaa Oattis-kaurajuoma | |
5,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 dl dl | maissitärkkelystä maissitärkkelys | |
3 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
1 tl tl | kanelia kaneli | |
1 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
0,5 tl tl | suolaa suola |
Vuoan voiteluun
margariinia
margariinia (vegaanista) | ||
korppujauhoja korppujauho |
Kuorrutus
0,5 rs rs | vegaanista levitettä
vegaaninen levite (Vemondo maustamatonta levitettä) | |
5 dl dl | tomusokeria tomusokeri | |
0,5 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | |
0,5 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu |
Koristeeksi
pähkinöitä
pähkinä (paahdettuna) | ||
sitruunaa
sitruuna (siivuina) | ||
minttua
minttu (tuoretta) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVegaaninen porkkanakakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi.
- Sekoita fariinisokeri, rypsiöljy ja kaurajuoma keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe, kaneli, kardemumma ja suola.
- Sekoita kuivat aineet sokeri-öljy-kaurajuoma seokseen. Kääntele joukkoon porkkanaraaste, pähkinärouhe ja sitruunan kuori. Älä sekoita enempää, kuin on välttämätöntä.
- Voitele leipävuoka vegaanisella margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.
- Levitä kakkutaikina vuokaan ja paista 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä pistämällä kakkuun hammastikun. Jos se tulee ulos kakusta kuivana, on kakku kypsä. Mikäli kakun pinta meinaa paistoajan loppuvaiheessa tummua, peitä se leivinpaperilla.
- Anna kakun jäähtyä kunnolla, ensin noin puoli tuntia vuuassa ja sitten ritilällä.
- Kuorrutusta varten vatkaa käsivatkaimella tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Mausta hienoksi raastetulla sitruunan kuorella ja sitruunan mehulla.
- Siirrä kakku tarjoiluvadille. Levitä kuorrutus pinnalle (voit tarjoilla osan kuorrutuksesta erikseen). Koristele kakku paahdetuilla pähkinöillä, sitruunasiivuilla ja mintun lehdillä.