Helppous yllättää
Vegaaninen porkkanakakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 - 4 porkkanaa porkkana
(n. 4,5 dl raasteena)
1 dl dl pähkinöitä pähkinä
(esim. cashew-, hassel- ja saksanpähkinöitä)
0,5 sitruunan kuorta sitruunan kuori
3,5 dl dl fariinisokeria fariinisokeri
2 dl dl rypsiöljyä rypsiöljy
1,5 dl dl Oattis-kaurajuomaa Oattis-kaurajuoma
5,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 dl dl maissitärkkelystä maissitärkkelys
3 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl kanelia kaneli
1 tl tl kardemummaa kardemumma
0,5 tl tl suolaa suola

Vuoan voiteluun

margariinia margariinia
(vegaanista)
korppujauhoja korppujauho

Kuorrutus

0,5 rs rs vegaanista levitettä vegaaninen levite
(Vemondo maustamatonta levitettä)
5 dl dl tomusokeria tomusokeri
0,5 sitruunan kuorta sitruunan kuori
0,5 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu

Koristeeksi

pähkinöitä pähkinä
(paahdettuna)
sitruunaa sitruuna
(siivuina)
minttua minttu
(tuoretta)

Vegaaninen porkkanakakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(4)

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi.
  3. Sekoita fariinisokeri, rypsiöljy ja kaurajuoma keskenään.
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe, kaneli, kardemumma ja suola.
  5. Sekoita kuivat aineet sokeri-öljy-kaurajuoma seokseen. Kääntele joukkoon porkkanaraaste, pähkinärouhe ja sitruunan kuori. Älä sekoita enempää, kuin on välttämätöntä.
  6. Voitele leipävuoka vegaanisella margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.
  7. Levitä kakkutaikina vuokaan ja paista 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä pistämällä kakkuun hammastikun. Jos se tulee ulos kakusta kuivana, on kakku kypsä. Mikäli kakun pinta meinaa paistoajan loppuvaiheessa tummua, peitä se leivinpaperilla.
  8. Anna kakun jäähtyä kunnolla, ensin noin puoli tuntia vuuassa ja sitten ritilällä.
  9. Kuorrutusta varten vatkaa käsivatkaimella tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Mausta hienoksi raastetulla sitruunan kuorella ja sitruunan mehulla.
  10. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Levitä kuorrutus pinnalle (voit tarjoilla osan kuorrutuksesta erikseen). Koristele kakku paahdetuilla pähkinöillä, sitruunasiivuilla ja mintun lehdillä.

Tarjoukset

Keiju Alentaja-margariiniKeiju Alentaja-margariini
Keiju Alentaja-margariini
03.10 - 05.10
– 25 %
3,49
2,59