
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kukkakaalikastike
1 | kukkakaalia kukkakaali | ||
7 dl dl | vettä vesi | ||
1 | kasvislientä kasvisliemi | ||
4 | valkosipulia valkosipuli | ||
mustapippuria mustapippuri | |||
0,5 dl dl | Oattis-kauraruokaa Oattis-kauraruoka | ||
(tai 50 g Lovilio Gorgonzolaa) |
Kukkakaalipasta
400 g g | pastaa pasta | ||
1 annosta annos | kukkakaalikastiketta kukkakaalikastike | ||
4 | valkosipulia valkosipuli | ||
2 | sipulia sipuli | ||
0,5 | kukkakaalia kukkakaali | ||
3 | lehtikaalia lehtikaali | ||
suolaa suola | |||
mustapippuria mustapippuri | |||
chilijauhetta chilijauhe | |||
rapsiöljyä rapsiöljy |
Kukkakaali-makaronilaatikko
400 g g | makaronia makaroni | ||
1 annosta annos | kukkakaalikastiketta kukkakaalikastike | ||
2 dl dl | soijarouhetta soijarouhe | ||
0,5 tlk tlk | aurinkokuivattua tomaattia aurinkokuivattu tomaatti | ||
2,5 dl dl | Oattis-kauraruokaa Oattis-kauraruoka | ||
1 l l | Oattis-kaurajuomaa Oattis-kaurajuoma | ||
0,5 tl tl | valkopippuria valkopippuri | ||
mustapippuria mustapippuri | |||
0,5 tl tl | suolaa suola | ||
1 | sipulia sipuli | ||
3 | lehtikaalia lehtikaali | ||
rapsiöljyä rapsiöljy |
Kukkakaalipasta
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Kukkakaalikastike
Voit käyttää kukkakaalikastiketta kukkakaalipastassa tai kukkakaali-makaronilaatikossa.
1. Erottele kukkakaalista nuput ja lisää ne kattilaan veden ja kasvisliemikuution kanssa.
2. Keitä kukkakaaleja keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä. Tähän menee noin 10-15 minuuttia. Älä kaada vettä pois.
3. Kuori ja hienonna sillä välin valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia paistinpannulla keskilämmöllä, niin että se hieman ruskistuu. Lisää ruskistettu valkosipuli kattilaan kukkakaalin joukkoon.
4. Soseuta kukkakaali keitinveden ja valkosipulien kanssa sileäksi kastikkeeksi. Lisää suola ja mustapippuri.
5. Kaada lopuksi joukkoon vielä kauraruoka. Halutessasi voit korvata kauraruoan homejuustolla.
Kukkakaalipasta
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipulit. Kuullota niitä miedolla lämmöllä paistinpannussa muutama minuutti, kunnes ne pehmentyvät ja saavat hieman väriä.
2. Erottele kukkakaalista nuput. Revi lehtikaalin lehdistä lehtiruoti irti ja hienonna lehdet hakkelukseksi.
3. Lisää pannulle öljyä. Lisää kukkakaalit ja lehtikaalin lehdet ja jatka paistamista, kunnes ne kypsyvät ja pehmenevät. Mausta mustapippurilla sekä ripauksella suolaa ja chilijauhetta.
4. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Kaada kukkakaalikastike ja kypsennetty pasta paistinpannulle sipulien ja lehtikaalien joukkoon. Sekoita lastalla kaikki ainekset keskenään ja aseta tarjolle.
Kukkakaali-makaronilaatikko
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua miedolla lämmöllä paistinpannussa muutama minuutti, kunnes se pehmenee ja saa hieman väriä.
3. Revi lehtikaalin lehdistä lehtiruoti irti ja hienonna lehdet hakkelukseksi. Lisää pannulle öljyä. Lisää lehtikaalinlehdet ja jatka paistamista, kunnes ne kypsyvät ja pehmenevät.
4. Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja hieman pienemmiksi.
5. Kaada uunivuokaan makaronit, soijarouhe, kukkakaalikastike, aurinkokuivatut tomaatit, kauraruoka, kaurajuoma, paistettu sipuli ja lehtikaali sekä mausteet. Sekoita.
6. Kypsennä makaronilaatikkoa uunissa 40 minuuttia. Nosta jäähtymään.