Helppous yllättää
Juustopiirakka moneen makuun

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

300 g g voita voi
8 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
2 kananmunaa kananmuna
3 rkl rkl vettä vesi
(kylmää)

Täyte

400 g g juustoa juusto
(voimakasta, raastettuna (esim. gruyére))
1 prk prk kermaa kerma
(kuohukermaa)
2 prk prk ranskankermaa ranskankerma
4 kananmunaa kananmuna
2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
1 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri

Päällys 1

poroa poro
(ohuen ohut poron kylmäsavupaisti)
kuivattuja karpaloita kuivattu karpalo
rucolaa rucola

Päällys 2

päärynää päärynä
viinirypäleitä viinirypäle
sinihomejuustoa sinihomejuusto
timjamia timjami

Päällys 3

mätiä mäti
(kirjolohen)
pinaattia pinaatti
(lehtipinaattia, kevyesti paistettua)
tilliä tilli

Juustopiirakka moneen makuun

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(5)

Valmistus

1. Nypi voi ja jauhot kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää munat ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele ja kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Painele taikinasta myös noin sentin verran pellin reunoille. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä noin 15 minuuttia.

3. Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

4. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka paistamista vielä 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jätä juustopiirakka jäähtymään.

5. Leikkaa juustopiirakka ruuduiksi ja päällystä haluamillasi aineksilla.

Tiesitkö? Kaikki Lidlin kananmunat ovat lattia- ja luomukanaloista. Lisäksi ne ovat kotimaisia. Lue lisää Lidlin kananmunista.