Helppous yllättää
Kasvismureke joulupöytään

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt Vemondo vegejauhista Vemondo vegejauhis
(á 275 g)
1 myskikurpitsaa myskikurpitsa
(n. 700 g)
2 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
2 dl dl manteleita manteli
1,5 dl dl kaurahiutaleita kaurahiutale
2 tl tl rosmariinia rosmariini
(silputtuna)
0,75 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Koristeluun

1 dl dl myskikurpitsaa myskikurpitsa
(kuutioina)
1 kourallista kourallinen puolukoita puolukka
1 kourallista kourallinen manteleita manteli
2 - 3 oksaa oksa rosmariinia rosmariini

Kasvismureke joulupöytään

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:35 h
(4)

Valmistus

1. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Siirrä palaset uunipellille, valuta päälle öljyä ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 20minuuttia, kunnes kuutiot ovat kypsiä.

2. Jätä noin 1 dl kurpitsakuutioita koristelua varten. Muussaa loput kurpitsakuutiot (n. 250 g). Rouhi mantelit.

3. Sekoita kurpitsamurska, vegejauhis, mantelirouhe, kaurahiutaleet ja mausteet tasaiseksi massaksi.

4. Painele massa leivinpaperilla vuorattuun pitkulaiseen uunivuokaan (tilavuus n. 1,5 l).

5. Kypsennä kasvismureketta 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä noin 5 minuutta vuoassa ja kumoa tarjoiluvadille.

6. Koristele kasvismureke kurpitsakuutioilla, puolukoilla, manteleilla ja rosmariinilla.

 

Tiesitkö? Vemondon vegaaninen vegejauhis on valmistettu herkkusienestä sekä herne-, vehnä- ja soijaproteiinista, mutta sen ulkonäkö, koostumus ja maku muistuttavat lihaa. Lue lisää Lidlin Vemondo-tuotteista täältä.