Helppous yllättää
Jari Litmasen lohitasku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Teemu Laurell
Teemu Laurell
Reseptin on kehittänyt Lidlin tähtikokki Teemu Laurell, joka tupsahti suomalaisten tv-ruutuihin vuonna 2012 Top Chef -ohjelmassa. Voitettuaan kisan Teemu on jatkanut upeaa uraa ruoan parissa: hän ilahduttaa katsojia useissa kokkiohjelmissa ja on helsinkiläisen ravintola Shelterin osakas ja keittiömestari. Osakkaana hän on myös heinäkuussa 2021 avautuvassa Holy Døner -ravintolassa. Teemu haluaa tehdä suoraviivaisia ja yksinkertaisia reseptejä, jotka helpottavat ihmisten arkikokkaamista.

Ainesosat

4 lohihampurilaispihviä lohihampurilaispihvi
4 pitaleipää pitaleipä
(paistopisteestä)
1 kaalia kaali
(varhaiskaali)
0,5 kurkkua kurkku
0,5 dl dl rypsiöljyä rypsiöljy
1 nippua nippu tilliä tilli
0,5 pss pss pinjansiemeniä pinjansiemen
2 sitruunaa sitruuna
0,5 prk prk majoneesia majoneesi
(makuna jalapeno)
2 rkl rkl paprikatahnaa paprikatahna
(Roihu-paprikasavutahnaa)

Jari Litmasen lohitasku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(16)

Valmistus

1. Poista kaalista uloimmat lehdet kevyesti ja leikkaa sitten ohutta suikaletta. Laita suikaloitu kaali kulhoon.

2. Nypi tillistä lehdet omaan kulhoonsa sekä lisää rypsiöljy ja pinjansiemenet. Halutessasi voit paahtaa pinjansiemenet kevyesti pannulla, jotta saat pestoon hieman enemmän makua. Sekoita aineet sauvasekoittimella sekaisin niin, että saat tasaista pestoa. Purista joukkoon yhden sitruunan mehu ja tarkista maku.

3. Kaada pesto varhaiskaalien päälle, mausta suolalla ja sekoita huolellisesti kämmenellä painellen, jotta kaali marinoituu nopeammin. Leikkaa kurkusta ohutta kiekkoa ja laita sivuun odottamaan.

4. Grillaa loimulohiburgeripihvit kevyesti grillillä niin, että ne lämpenevät kunnolla. Leikkaa pitaleivät varovasti auki ja lämmitä niitä grillin ylätasolla niin, että ne saavat kevyesti väriä.

5. Kun pitaleivät ja lohiburgeripihvit ovat valmiit, aloita pitan täyttäminen sipaisemalla leivän sisäpintaan hieman paprikasavutahnaa, aseta grillattu loimulohiburgerpihvi pitaleivän sisälle ja nosta päälle tillivarhaiskaalia sekä jalapenomajoneesia. Purista päälle vielä sitruunamehua ja tarjoa.