
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 | pitaleipää
pitaleipä (paistopisteestä) | ||
250 g g | savulohta
savulohi (lämminsavulohta) | ||
1 nippua nippu | salaattia salaatti |
HERNEKERMAVIILI
1 dl dl | herneitä
herne (tuore tai pakaste) | ||
200 g g | kermaviiliä kermaviili | ||
0,25 tl tl | suolaa suola | ||
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri |
HÖLSKYTETTY SALAATTI
0,5 | kurkkua
kurkku (tai 2 avomaan kurkkua) | ||
8 kpl kpl | retiisejä retiisi | ||
1 | fenkolia
fenkoli (pieni) | ||
3 rkl rkl | tilliä
tilli (hienonnettuna) | ||
3 rkl rkl | etikkaa
etikka (väkiviinaetikkaa) | ||
2 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
0,25 tl tl | suolaa suola |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPitaleivät savulohella
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Viipaloi kurkku ja retiisit. Höylää fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Hienonna tarvittava määrä tilliä. Siirrä kaikki ainekset kannelliseen astiaan ja hölskytä sekaisin. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Soseuta tai murskaa herneet. Sekoita kermaviili herneiden joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lämmitä pitaleipiä 200-asteisessa uunissa 3-4 minuuttia tai täydellä teholla mikrossa noin puoli minuuttia. Voit lämmittää pitaleivät myös leivänpaahtimessa.
4. Täytä leivät paloitellulla lohella, salaatinlehdillä, hölskytetyllä salaatilla ja hernekermaviilillä.