Helppous yllättää
Grillattu lohi ja raparperisalsaa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g lohta lohi
(lohi- tai kirjolohifilee)

Mausteseos

2 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
1 rkl rkl ruokosokeria ruokosokeri
2 tl tl juustokuminaa juustokumina
2 tl tl oreganoa oregano
1 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
1 tl tl suolaa suola
1 tl tl valkosipulijauhetta valkosipulijauhe
0,5 tl tl cayennepippuria cayennepippuri

Raparperisalsa

250 g g raparperia raparperi
200 g g tomaattia tomaatti
1 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
1 rkl rkl limeä lime
1 chiliä chili
(viipaloituna)
0,5 dl dl kevätsipulia kevätsipuli
(varsi silputtuna)
1 rkl rkl korianteria korianteri
0,5 tl tl suolaa suola

Grillattu lohi ja raparperisalsaa

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(2)

Valmistus

  1. Valmista salsa. Kuori ja viipaloi raparperinvarret. Kiehauta paloja kattilassa vedessä noin minuutti. Valuta keittovesi raparpereista ja anna niiden jäähtyä. Hienonna tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita salsan aineet keskenään.
  2. Sekoita mausteseoksen aineet keskenään.
  3. Leikkaa kalafilee neljäksi palaksi. Hiero mausteseos kalan nahattomaan pintaan.
  4. Grillaa kalapalat kypsiksi, yhteensä noin 5-7 minuuttia. Grillaa ensin maustettu puoli ja sitten nahkapuoli.
  5. Tarjoa grillattu kala raparperisalsan kera.

Vinkki: Lohipalojen grillaus ja kääntäminen helpottuu, kun laitat ritilälle foliopalan, jonka reunoja taitat hieman ylöspäin. Nosta lohet kypsymään folion päälle.

Tarjoukset

Kotimainen tomaattiKotimainen tomaatti
Kotimainen tomaatti
09.12 - 12.12
-33 %
2,99
1,99
Hätälä LohifileeHätälä Lohifilee
Hätälä Lohifilee
09.12 - 06.12
ERÄ!
9,49