
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | lohta
lohi (lohi- tai kirjolohifilee) |
Mausteseos
2 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy | |
1 rkl rkl | ruokosokeria ruokosokeri | |
2 tl tl | juustokuminaa juustokumina | |
2 tl tl | oreganoa oregano | |
1 tl tl | paprikajauhetta paprikajauhe | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | valkosipulijauhetta valkosipulijauhe | |
0,5 tl tl | cayennepippuria cayennepippuri |
Raparperisalsa
250 g g | raparperia raparperi | |
200 g g | tomaattia tomaatti | |
1 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy | |
1 rkl rkl | limeä lime | |
1 | chiliä
chili (viipaloituna) | |
0,5 dl dl | kevätsipulia
kevätsipuli (varsi silputtuna) | |
1 rkl rkl | korianteria korianteri | |
0,5 tl tl | suolaa suola |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrillattu lohi ja raparperisalsaa
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valmista salsa. Kuori ja viipaloi raparperinvarret. Kiehauta paloja kattilassa vedessä noin minuutti. Valuta keittovesi raparpereista ja anna niiden jäähtyä. Hienonna tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita salsan aineet keskenään.
- Sekoita mausteseoksen aineet keskenään.
- Leikkaa kalafilee neljäksi palaksi. Hiero mausteseos kalan nahattomaan pintaan.
- Grillaa kalapalat kypsiksi, yhteensä noin 5-7 minuuttia. Grillaa ensin maustettu puoli ja sitten nahkapuoli.
- Tarjoa grillattu kala raparperisalsan kera.
Vinkki: Lohipalojen grillaus ja kääntäminen helpottuu, kun laitat ritilälle foliopalan, jonka reunoja taitat hieman ylöspäin. Nosta lohet kypsymään folion päälle.