Helppous yllättää
Lettukakku savulohitäytteellä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Lettutaikina

2 kananmunaa kananmuna
0,5 l l maitoa maito
2,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 tl tl suolaa suola
voita voi
(tai öljyä, paistamiseen)

Täyte

250 g g savulohta savulohi
(lämminsavulohta)
1 punasipulia punasipuli
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
0,5 dl dl tilliä tilli
(hienonnettuna)
300 g g smetanaa smetana
0,75 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 ruukkua ruukku rucolaa rucola

Koristeluun

100 g g smetanaa smetana
100 g g savulohta savulohi
(kylmäsavulohta)
3 - 4 oksaa oksa tilliä tilli
0,25 - 0,5 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(suikaleina)

Lettukakku savulohitäytteellä

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(6)

Valmistus

1. Paista lettutaikinasta normaalikokoisia pyöreitä lettuja. Lisää pannulle voita ennen jokaisen letun paistamista, kakkua varten tarvitset niitä 8-10. Anna lettujen jäähtyä.

2. Riivi savulohi haarukalla kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna ja raasta ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Hienonna tarvittava määrä tilliä. Sekoita kaikki täytteen ainekset rucolaa lukuun ottamatta huolellisesti kulhossa.

3. Pinoa letuista kerroskakku: laita jokaisen letun väliin ohut kerros lohitahnaa ja rucolanlehtiä.

4. Levitä päällimmäisen letun pinnalle smetanaa. Koristele kakku kylmäsavulohella, tillitupsuilla ja sitruunan kuoresta veistetyillä suikaleilla.

Tiesitkö? Lidlin asiakkaana voit syödä kalaa hyvillä mielin. Tavoitteemme on ensimmäisenä ketjuna Suomessa tarjota kotimaisen kalan rinnalla vain vastuullisuussertifioituja kaloja ja äyriäisiä. Lue lisää Lidlin vastuullisesta kalavalikoimasta.