
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | uutta perunaa
uusi peruna (tai varhaisperunaa) | ||
suolaa suola | |||
3 rkl rkl | tilliä tilli | ||
1 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy | ||
0,5 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
250 g g | savulohta
savulohi (lämminsavu) | ||
100 g g | tuorejuustoa
tuorejuusto (yrtti) | ||
1 dl dl | majoneesia majoneesi | ||
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | ||
0,5 | kurkkua kurkku | ||
5 - 6 kpl kpl | retiisejä retiisi | ||
0,5 ruukkua ruukku | salaattia salaatti | ||
2 | ruisleipää
ruisleipä (Leijonaleipiä paistopisteestä) |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaLeijonaleipä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Harjaa perunat puhtaiksi. Keitä perunat kypsiksi (koosta riippuen 15-20 min) suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä ja leikkaa siivuiksi. Hienonna tilli ja sekoita tilli, öljy, sitruunan kuori ja mehu perunoihin. Vielä hieman lämpimiin perunoihin maku tarttuu paremmin, kuin jäähtyneisiin. Mausta suolalla. Jätä jäähtymään ja maustumaan.
- Sekoita lämminsavulohi, tuorejuusto ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Levitä savulohitahnaa reilusti leijonaleipien pohjiin ja kansiin. Levitä pohjan päälle perunat. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi siivuiksi ja levitä perunoiden päälle. Lisää lopuksi reilusti salaattia ja sulje kannet.
- Leikkaa paloiksi ja tarjoile.