Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Verigreippi-sitruskakku

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

30 min.
(2)
Kesto
Vaikeusaste
2 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 30 min.

8–10 annosta

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunan keltuaiset yksitellen joukkoon, samalla koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää seuraavaksi kerma, sitruunanmehu ja -kuori sekä vanilja-aromi.
  4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne joukkoon.
  5. Vaahdota valkuaiset ja sekoita ne varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
  6. Paista noin 60 minuuttia, tai kunnes kakku on keskeltä kypsä (varmista cocktailtikulla).

Kakun ollessa uunissa, valmista koriste eli sokeroitu verigreipinkuori.

  1. Raasta verigreippi sitrusraastimella tai raastimen karkeimmalla sivulla.
  2. Laita kattilaan sokeri, vesi ja raastettu sitruunankuori.
  3. Anna seoksen keittyä kasaan niin, että verigreipin kuori pehmenee ja sokeroituu.
  4. Anna kuoren jäähtyä.

Valmista seuraavaksi kostutusliemi sekoittamalla kaikki sen ainekset hyvin keskenään kulhossa. Kostuta jäähtynyt kakku.

Valmista vielä kuorrutus sekoittamalla kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään ja kuorruta kakku. Koristele kakku sokeroidulla verigreipinkuorella.