Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Savulohilaatikko

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

65 min.
(2)
Kesto
Vaikeusaste
2 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 65 min.

Fenkoli ja valkoviinietikka tuovat hyvää lisämakua kalalaatikkoon ja aromikasta savulohta riittää pienem­pikin määrä antamaan makua. Perunoiden kiehautta­minen kermassa mausteiden kera tasoittaa makuja ja laatikko kypsyy tasaisemmin ja nopeammin.

  1. Kuori ja pilko raa’at perunat reiluiksi suikaleiksi kylmään veteen. Laita uuni lämpenemään noin 180 asteeseen.
  2. Leikkaa fenkoli halki pitkittäin ja poista mahdollisesti kuivahtaneet varret ja kantaosa. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja huuhtele viipaleet siivilässä kylmän veden alla. Kuori ja pilko sipulit karkeasti siivuiksi.
  3. Nosta perunasuikaleet kylmästä vedestä valumaan siivilään ja nosta iso kattila liedelle. Kaada kattilaan öljy, etikka, fenkoli- ja sipulisiivut ja paista niitä koko ajan käännellen.
  4. Kun sipuli ja fenkoli ovat kypsyneet hiukan läpikuultaviksi, lisää joukkoon kerma, maito, kalaliemikuutiot, hiukan suolaa ja ripaus mustapippurirouhetta.
  5. Lisää sekaan perunasuikaleet ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan käännellen. Ota kattila liedeltä ja tarkista maku. Perunat imevät itseensä runsaasti makuja ja suolaa, joten liemen tulisi maistua vahvasti suolaiselle. Lisää siis suolaa tarvittaessa.
  6. Levitä noin kaksi kolmasosaa peruna-kermaseoksesta uunivuokaan ja revi savulohi paloiksi ja asettele tasaisesti peruna-kermaseoksen päälle.
  7. Ripottele pinnalle reilusti hienonnettua tilliä ja kaada loput peruna-kermaseoksesta kalapalojen päälle.
  8. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet ja lohilaatikko on saanut kauniin paahteisen pinnan.
  9. Anna lämmön tasaantua ja lohilaatikon vetäytyä tovi ennen tarjoilua.
  10. Tarjoile lohilaatikon kanssa punajuuria ja suolakurkkuja.