
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 kg kg | lohta lohi | |
1 | purjoa purjo | |
200 g g | pakasteherneitä pakasteherneet | |
0,5 kpl kpl | sitruunamehua sitruunamehu | |
1 ruukkua ruukku | tilliä tilli | |
suolaa suola | ||
mustapippuria mustapippuri | ||
2 l l | perunamuusia
perunamuusi (alusta asti itse tehtyä, tai Harvest Basket -perunamuusijauheesta) | |
3 kpl kpl | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen |
Paistamiseen ja voiteluun
1 nokaretta nokare | voita voi |
Tarvittaessa
1 lorausta loraus | maitoa maito |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKalastajan lohilaatikko
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valmista ensin perunamuusi. Voit hyvin valmistaa muusin jo esimerkiksi edellisenä päivänä.
- Poista lohesta nahka ja leikkaa se kuutioiksi. Ripottele lohikuutioille suolaa ja anna marinoitua hetken.
- Kuumenna nokare voita pannulla. Leikkaa purjo pituussuunnassa kahtia, pese se huolellisesti ja suikaloi. Paista purjosuikaleet pehmeäksi kuumalla pannulla. Mausta ripauksella suolaa.
- Voitele uunin kestävä vuoka voilla ja levitä pehmennetty purjo ja pakasteherneet pohjalle. Asettele lohikuutiot tasaiseksi kerrokseksi kasvisten päälle ja mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Hienonna joukkoon tilli, säästä muutama ripaus koristeluun ja ripottele loput lohien päälle.
- Sekoita keltuaiset perunamuusiin ja voit tarvittaessa notkistaa muusia tilkalla maitoa. Levitä perunamuusi kalojen päälle. Vedä pintaan koristeraidat haarukalla ja laita 180-asteiseen uuniin paahtumaan noin 25-35 minuutiksi tai kunnes lohi on kypsää ja lohivuoan pinta paahtunut.
- Voit nostaa uunin lämpötilaa loppuvaiheessa ja kääntää sen grillivastuksille, jotta pinta paahtuu kauniisti.