Helppous yllättää
Kalastajan lohilaatikko

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kg kg lohta lohi
1 purjoa purjo
200 g g pakasteherneitä pakasteherneet
0,5 kpl kpl sitruunamehua sitruunamehu
1 ruukkua ruukku tilliä tilli
suolaa suola
mustapippuria mustapippuri
2 l l perunamuusia perunamuusi
(alusta asti itse tehtyä, tai Harvest Basket -perunamuusijauheesta)
3 kpl kpl kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen

Paistamiseen ja voiteluun

1 nokaretta nokare voita voi

Tarvittaessa

1 lorausta loraus maitoa maito

Kalastajan lohilaatikko

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(2)

Valmistus

  1. Valmista ensin perunamuusi. Voit hyvin valmistaa muusin jo esimerkiksi edellisenä päivänä.
  2. Poista lohesta nahka ja leikkaa se kuutioiksi. Ripottele lohikuutioille suolaa ja anna marinoitua hetken.
  3. Kuumenna nokare voita pannulla. Leikkaa purjo pituussuunnassa kahtia, pese se huolellisesti ja suikaloi. Paista purjosuikaleet pehmeäksi kuumalla pannulla. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Voitele uunin kestävä vuoka voilla ja levitä pehmennetty purjo ja pakasteherneet pohjalle. Asettele lohikuutiot tasaiseksi kerrokseksi kasvisten päälle ja mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Hienonna joukkoon tilli, säästä muutama ripaus koristeluun ja ripottele loput lohien päälle.
  5. Sekoita keltuaiset perunamuusiin ja voit tarvittaessa notkistaa muusia tilkalla maitoa. Levitä perunamuusi kalojen päälle. Vedä pintaan koristeraidat haarukalla ja laita 180-asteiseen uuniin paahtumaan noin 25-35 minuutiksi tai kunnes lohi on kypsää ja lohivuoan pinta paahtunut.
  6. Voit nostaa uunin lämpötilaa loppuvaiheessa ja kääntää sen grillivastuksille, jotta pinta paahtuu kauniisti.