
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
750 g g | valkosipuliperunoita valkosipuliperunat | |
250 g g | savulohta savulohi | |
2 - 3 dl dl | pinaattia
pinaatti (lehtipinaattia) | |
0,5 dl dl | tilliä tilli | |
4 dl dl | maitoa maito | |
2 dl dl | kermaa
kerma (kuohu- tai ruokakermaa) | |
150 g g | tuorejuustoa
tuorejuusto (makuna piparjuuri) | |
3 | kananmunaa kananmuna | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri |
Päälle
1 kourallista kourallinen | pinaattia pinaatti | |
1 kourallista kourallinen | tilliä tilli |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiparjuuri-lohilaatikko
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Kaada puolet perunaviipaleista voideltuun vuokaan (tilavuus n. 1,5-2 l). Revi savulohi perunoiden päälle, ripottele lohelle pinaatinlehtiä ja saksi tilliä. Asettele päälle loput perunasiivut.
3. Sekoita maito, kerma, tuorejuusto, munat, suola ja mustapippuri kulhossa. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
4. Kypsennä lohilaatikkoa uunin alatasossa noin tunnin ajan, kunnes laatikko on hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.
5. Koristele halutessasi muutamalla pinaatinlehdellä ja hienonnetulla tillillä.