Helppous yllättää
Piparjuuri-lohilaatikko

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

750 g g valkosipuliperunoita valkosipuliperunat
250 g g savulohta savulohi
2 - 3 dl dl pinaattia pinaatti
(lehtipinaattia)
0,5 dl dl tilliä tilli
4 dl dl maitoa maito
2 dl dl kermaa kerma
(kuohu- tai ruokakermaa)
150 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(makuna piparjuuri)
3 kananmunaa kananmuna
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Päälle

1 kourallista kourallinen pinaattia pinaatti
1 kourallista kourallinen tilliä tilli

Piparjuuri-lohilaatikko

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:10 h
(14)

Valmistus

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Kaada puolet perunaviipaleista voideltuun vuokaan (tilavuus n. 1,5-2 l). Revi savulohi perunoiden päälle, ripottele lohelle pinaatinlehtiä ja saksi tilliä. Asettele päälle loput perunasiivut.

3. Sekoita maito, kerma, tuorejuusto, munat, suola ja mustapippuri kulhossa. Kaada seos tasaisesti vuokaan.

4. Kypsennä lohilaatikkoa uunin alatasossa noin tunnin ajan, kunnes laatikko on hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.

5. Koristele halutessasi muutamalla pinaatinlehdellä ja hienonnetulla tillillä.