Helppous yllättää
Mozzarella-uunilohi, sitruunalla maustetut uunikasvikset ja jogurttikastiketta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

700 g g lohta lohi
(Isokari lohifileetä)
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 rkl rkl balsamietikkaa balsamietikka
(valkoista balsamietikkaa)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
2 palloa pallo mozzarellaa mozzarella
basilikaa basilika
(tuoretta basilikaa)

Kasvikset:

1 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
2 paprikaa paprika
1 punasipulia punasipuli
1 sitruunaa sitruuna
(sitruunan raastettu kuori ja mehu)
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
2 tl tl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Jogurttikastike:

2 dl dl kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
(Eridanous tai Milbona kreikkalaista maustamatonta jogurttia)
1 - 2 tl tl sinappia sinappi
1 tl tl sokeria sokeri
1 omenaa omena
(omena raastettuna)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri
1 tl tl basilikaa basilika

Mozzarella-uunilohi, sitruunalla maustetut uunikasvikset ja jogurttikastiketta

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(49)

Valmistus

  1. Sekoita oliiviöljyyn balsamietikka ja sivele seos lohifileen pintaan. Mausta pinta myös suolalla ja mustapippurilla.
  2. Leikkaa loheen 2-3 cm välein viiltoja lähes nahkaan asti.
  3. Viipaloi mozzarellat ja asettele viipaleet viiltoihin. Laita viiltoihin myös basilikan lehtiä.
  4. Nosta kala ison uunivuoan keskelle.
  5. Suikaloi kesäkurpitsa, paprikat ja sipuli. Sekoita suikaleiden joukkoon kulhossa sitruunan mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, sokeri sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Lusikoi kasvikset lohen ympärille.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää.
  7. Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa. Tarjoile uunilohen kanssa.