
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
700 g g | lohta
lohi (Isokari lohifileetä) | ||
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 rkl rkl | balsamietikkaa
balsamietikka (valkoista balsamietikkaa) | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
2 palloa pallo | mozzarellaa mozzarella | ||
basilikaa
basilika (tuoretta basilikaa) |
Kasvikset:
Jogurttikastike:
2 dl dl | kreikkalaista jogurttia
kreikkalainen jogurtti (Eridanous tai Milbona kreikkalaista maustamatonta jogurttia) | ||
1 - 2 tl tl | sinappia sinappi | ||
1 tl tl | sokeria sokeri | ||
1 | omenaa
omena (omena raastettuna) | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
1 tl tl | basilikaa basilika |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaMozzarella-uunilohi, sitruunalla maustetut uunikasvikset ja jogurttikastiketta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sekoita oliiviöljyyn balsamietikka ja sivele seos lohifileen pintaan. Mausta pinta myös suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa loheen 2-3 cm välein viiltoja lähes nahkaan asti.
- Viipaloi mozzarellat ja asettele viipaleet viiltoihin. Laita viiltoihin myös basilikan lehtiä.
- Nosta kala ison uunivuoan keskelle.
- Suikaloi kesäkurpitsa, paprikat ja sipuli. Sekoita suikaleiden joukkoon kulhossa sitruunan mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, sokeri sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Lusikoi kasvikset lohen ympärille.
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää.
- Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa. Tarjoile uunilohen kanssa.