
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
700 g g | lohta
lohi (Isokari lohifileetä) | |
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 rkl rkl | balsamietikkaa
balsamietikka (valkoista balsamietikkaa) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
2 palloa pallo | mozzarellaa mozzarella | |
basilikaa
basilika (tuoretta basilikaa) |
Kasvikset:
1 | kesäkurpitsaa kesäkurpitsa | |
2 | paprikaa paprika | |
1 | punasipulia punasipuli | |
1 | sitruunaa
sitruuna (sitruunan raastettu kuori ja mehu) | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
2 tl tl | sokeria sokeri | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Jogurttikastike:
2 dl dl | kreikkalaista jogurttia
kreikkalainen jogurtti (Eridanous tai Milbona kreikkalaista maustamatonta jogurttia) | |
1 - 2 tl tl | sinappia sinappi | |
1 tl tl | sokeria sokeri | |
1 | omenaa
omena (omena raastettuna) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri | |
1 tl tl | basilikaa basilika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMozzarella-uunilohi, sitruunalla maustetut uunikasvikset ja jogurttikastiketta
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sekoita oliiviöljyyn balsamietikka ja sivele seos lohifileen pintaan. Mausta pinta myös suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa loheen 2-3 cm välein viiltoja lähes nahkaan asti.
- Viipaloi mozzarellat ja asettele viipaleet viiltoihin. Laita viiltoihin myös basilikan lehtiä.
- Nosta kala ison uunivuoan keskelle.
- Suikaloi kesäkurpitsa, paprikat ja sipuli. Sekoita suikaleiden joukkoon kulhossa sitruunan mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, sokeri sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Lusikoi kasvikset lohen ympärille.
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää.
- Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa. Tarjoile uunilohen kanssa.