Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Poro-sipulipiiras

ALKURUOAT

PÄÄRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

85 min.
(0)
Kesto
Vaikeusaste
0 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 85 min.
  1. Mittaa kulhoon rasva, juustoraaste, jauhot ja leivinjauhe. Nypi ainekset raemaiseksi.
  2. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Vuoraa piirasvuoka rutistelulla leivinpaperilla. Rutisteltu leivinpaperi vuoraa piirasvuokasi kätevästi, vuokaa ei tarvitse voidella ja leivonnaisen voi nostaa kätevästi paperista vuoasta.
  4. Painele taikina jauhoisin käsin piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään odottamaan.
  5. Kuori ja hienonna sipulit. Hauduta sipulisilppu miedolla lämmöllä kuultavaksi.
  6. Suikaloi poronliha. Riko kulhoon kananmunat. Sekoita mukaan kerma, maito, juustoraaste ja mausteet.
  7. Paista pohjaa ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  8. Levitä puolikypsän pohjan päälle sipulisilppu, sitten poropalat ja lopuksi munamaitoseos.
  9. Vähennä lämpöä 180-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut pintaansa kauniin värin.
  10. Tarjoile piiras haaleana.
  11. Pyöräytä salaattisekoituksen joukkoon öljykastiketta.
  12. Somista osalla salaattia piiras ja tarjoa loppu erikseen piiraan lisänä.