Helppous yllättää
Rosolli taikinakuoressa

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

800 g g kasviksia kasvikset
(juureksia oman maun mukaan, esim. perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta)
1 kpl kpl sipulia sipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2,5 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 rkl rkl hunajaa hunaja
1 rkl rkl timjamia timjami
1 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
125 g g sinihomejuustoa sinihomejuusto
(Deluxe Blue Stilton sinihomejuustoa)
275 g g lehtitaikinaa lehtitaikina

Voiteluun

1 kpl kpl kananmunaa kananmuna

Rosolli taikinakuoressa

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(3)

Valmistus

1. Kuori juurekset ja sipulit. Paloittele pienemmiksi ja leikkaa kaikki noin vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kumoa kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille.

2. Pirskottele kasviksille öljy, hunaja ja mausteet. Möyhi sekaisin ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,2 l). Levitä esikaulittu lehtitaikina vuokaan niin, että liepeet tulevat pitkiltä sivuilta reilusti reunojen yli. Tarvittaessa voit vähän kaulia taikinaa vuoan mittoihin sopivaksi.

4. Lado vuokaan kerroksittain paahdettuja kasviksia ja murusteltua homejuustoa. Painele tiiviiksi.

5. Käännä taikinan liepeet vuoan päälle. Painele reunat tiukasti kiinni, pistele haarukalla ja voitele pinta munalla.

6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä paistos leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, mikäli se uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä liinan alla noin 10 minuuttia.

7. Irrota paistos vuoasta ja viipaloi tarjoiluvadille.

Vinkki: Halutessasi voit käyttää homejuuston sijaan fetaa tai vuohenjuustoa ja lisätä kerrosten väliin rouhittuja pähkinöitä.