
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Joulutortut
1 pkt pkt | lehtitaikinaa lehtitaikina | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
1 rkl rkl | vettä vesi | |
leivinpaperia leivinpaperi |
Savukalatäyte
250 g g | savulohta savulohi | ||
250 g g | mascarponea mascarpone | ||
1 | punasipulia punasipuli | ||
0,5 tl tl | suolaa suolaa | ||
mustapippuria mustapippuria | |||
1 | kananmunaa kananmuna | ||
1 -2 tl tl | kakkupohjaa kakkupohja | ||
(Halutessasi) |
Savukinkkutäyte
1 pkt pkt | kinkkua kinkku | |
250 g g | mascarponea mascarpone | |
1 | punasipulia punasipuli | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
suolaa suolaa | ||
yrttejä yrttejä |
Chevre-pähkinätäyte
360 g g | vuohenjuustoa vuohenjuusto | |
0,5 | basilikaa basilika | |
mustapippuria mustapippuria | ||
2 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
0,5 dl dl | hasselpähkinöitä hasselpähkinä |
Feta-pinaattitäyte
1 pkt pkt | fetajuustoa fetajuusto | |
125 g g | mascarponea mascarpone | |
100 g g | pinaattia pinaatti | |
suolaa ja pippuria suolaa ja pippuria | ||
mausteneilikkaa mausteneilikka | ||
1 | kananmunaa kananmuna | |
8 | kirsikkatomaattia kirsikkatomaatti |
Suolaiset joulutortut
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Neljä erilaista täytevaihtoehtoa
Yhdestä taikinapaketista tulee 16 joulutorttua ja kaikki täytevaihtoehdot on laskettu aina yhtä pakettia varten. Tortut ovat parhaimmillaan juuri valmistuttuaan, mutta mikäli paistat ne etukäteen, lämmitä niitä hetki ennen tarjoilemista.
Joulutortut
- Ota taikinalevyt sulamaan noin tuntia ennen leipomisen aloittamista. Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan ja viillä näin syntyneisiin taikinaneliöihin kaikista nurkista keskiosaa kohden noin 2 cm:n viilto.
- Taita taikinaneliöiden ulkokärjet keskelle kevyesti painaen ja nostele tortut leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille.
- Riko kananmuna pieneen astiaan, lisää vesi sen joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Voitele tortut seoksella kauttaaltaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja valmistamieleisesi täyte. Jaa täyte torttujen kekoihin ja paista uunissa noin kymmenisen minuuttia, tai kunnes taikina on kypsää ja tortut saavat kauniin paahteisen värin.
SavukalatäytePoista savulohesta nahka ja murskaa kulhoon. Lisää loput ainekset, sekoita massa tasaiseksi ja tarkista maku.
Chevre-pähkinätäyteHienonna basilika ja murskaa pähkinät. Leikkaa juustotangot 8 osaan. Jaa hienonnettu basilika torttujen keskelle ja aseta kullekin tortulle yksi juustolohko. Ripottele päälle hasselpähkinärouhe sekä pippuri ja lorauta lopuksi pintaan hunajaa ohuena nauhana.
Feta-pinaattitäyteSulata pinaatti kulhoon mikrossa ja purista siitä pois enin neste. Murskaa joukkoon feta ja lisää loput ainekset tomaatteja lukuun ottamatta. Sekoita seos tasaiseksi ja tarkista maku. Jaa täyte keoiksi tortuillea aseta puolikas tomaatti koristeeksi täytteen päälle.