Helppous yllättää
Poro-fenkolipiiras

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

550 g g lehtitaikinaa lehtitaikina
1 sipulia sipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
200 g g fenkolia fenkoli
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
3 rkl rkl Ajvar-kastiketta Ajvar-kastike
1 tl tl timjamia timjami
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 kananmunaa kananmuna
200 g g ranskankermaa ranskankerma
150 g g poroa poro
(Deluxe kylmäsavustettua pororouhetta)

Voiteluun

1 kananmunaa kananmuna

Poro-fenkolipiiras

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(1)

Valmistus

  1. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa fenkoli viipaleiksi. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä sipulit. Käytä fenkoliviipaleet myös pannulla rentoutumassa. Mausta seos ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kasvisten joukkoon muna, ranskankerma ja pororouhe.
  3. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille toinen lehtitaikina. Levitä pohjalle täyte, mutta jätä reilu sentti reunoilta puhtaaksi. Nosta toinen taikina päälle. Käännä reunat kaksin kerroin päällepäin ja ummista haarukalla.
  4. Voitele leivonnainen munalla ja pistä haarukalla pintaan reikiä.
  5. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.