Helppous yllättää
Kaurainen sienipiiras

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Taikina

5 dl dl vettä vesi
(tai maitoa)
2 rkl rkl hunajaa hunaja
1,5 tl tl suolaa suola
3 dl dl kaurahiutaleita kaurahiutaleet
2 pss pss kuivahiivaa kuivahiiva
(à 7 g)
3 dl dl gluteenittomia kaurajauhoja gluteeniton kaurajauho
2 dl dl gluteenittomia leipäaineksia gluteenittomat leipäainekset
(Belbake gluteenittomia leipäaineksia tummaa leipää varten)
50 g g voita voi

Täyte

250 g g herkkusieniä herkkusieni
(tai metsäsieniä)
1 - 2 sipulia sipuli
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 tl tl oreganoa oregano
1,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
200 g g sulatejuustoa sulatejuusto
(makuna savuporo)

Päälle

1 kananmunaa kananmuna
0,75 dl dl kauraleseitä kauraleseet

Kaurainen sienipiiras

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:15 h
(2)

Valmistus

  1. Lämmitä neste haaleaksi. Sekoita mukaan hunaja ja suola. Lisää hiutaleet, joiden joukkoon olet sekoittanut kuivahiivan. Anna turvota vartin.
  2. Vatkaa mukaan loput jauhot ja lisää lopuksi notkea rasva. Alusta taikina kimmoisaksi, peitä ja anna kohota.
  3. Kuullota käsitellyt sienet ja silputut sipulit pannulla. Mausta seos. Lisää mukaan sulatejuusto nokareina. Kun juusto on sulanut, sekoita ja on täyte valmis.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Painele tai kauli palat leivinpaperin päällä pellin (noin 22 x 32 cm) kokoisiksi levyiksi.
  5. Nosta toinen levy papereineen pellille ja levitä päälle täyte. Kumoa toinen levy päälle, poista paperi. Nipistä reunat yhteen. Anna kohota.
  6. Voitele levy munalla ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Samasta taikinasta voit tehdä myös pikku piiraita. Painele taikina kiekoiksi, anna kohota, levitä päälle täyte ja paista.

Tarjoukset

Milbona levitettävä sulatejuustoMilbona levitettävä sulatejuusto
Milbona levitettävä sulatejuusto
15.10 - 16.10
-45 %
3,29
1,79