
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Taikina
5 dl dl | vettä
vesi (tai maitoa) | |
2 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
1,5 tl tl | suolaa suola | |
3 dl dl | kaurahiutaleita kaurahiutale | |
2 pss pss | kuivahiivaa
kuivahiiva (à 7 g) | |
3 dl dl | gluteenittomia kaurajauhoja gluteeniton kaurajauho | |
2 dl dl | gluteenittomia leipäaineksia
gluteenittomat leipäainekset (Belbake gluteenittomia leipäaineksia tummaa leipää varten) | |
50 g g | voita voi |
Täyte
250 g g | herkkusieniä
herkkusieni (tai metsäsieniä) | |
1 - 2 | sipulia sipuli | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 tl tl | oreganoa oregano | |
1,5 tl tl | suolaa suola | |
0,5 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
200 g g | sulatejuustoa
sulatejuusto (makuna savuporo) |
Päälle
1 | kananmunaa kananmuna | |
0,75 dl dl | kauraleseitä kauraleseet |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKaurainen sienipiiras
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Lämmitä neste haaleaksi. Sekoita mukaan hunaja ja suola. Lisää hiutaleet, joiden joukkoon olet sekoittanut kuivahiivan. Anna turvota vartin.
- Vatkaa mukaan loput jauhot ja lisää lopuksi notkea rasva. Alusta taikina kimmoisaksi, peitä ja anna kohota.
- Kuullota käsitellyt sienet ja silputut sipulit pannulla. Mausta seos. Lisää mukaan sulatejuusto nokareina. Kun juusto on sulanut, sekoita ja on täyte valmis.
- Jaa taikina kahteen osaan. Painele tai kauli palat leivinpaperin päällä pellin (noin 22 x 32 cm) kokoisiksi levyiksi.
- Nosta toinen levy papereineen pellille ja levitä päälle täyte. Kumoa toinen levy päälle, poista paperi. Nipistä reunat yhteen. Anna kohota.
- Voitele levy munalla ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Samasta taikinasta voit tehdä myös pikku piiraita. Painele taikina kiekoiksi, anna kohota, levitä päälle täyte ja paista.