
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
1 | valmista piirakkataikinaa
valmis piirakkataikina (suolaiseen leivontaan) | ||
1 - 1,5 kg kg | herneitä herne |
Täyte
1 - 2 prk prk | hummusta hummus | ||
2 dl dl | salaattisekoitusta
salaattisekoitus (Chef Select luomu babyleaf-sekoitus) | ||
0,5 - 1 ruukkua ruukku | jääsalaattia jääsalaatti | ||
1 kourallista kourallinen | basilikaa basilika | ||
0,5 | kurkkua kurkku | ||
10 kpl kpl | oliiveja
oliivi (mustia, kivettömiä) |
Kastike
2 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
0,5 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 tl tl | sokeria sokeri | ||
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Pinnalle
0,5 - 1 pkt pkt | fetajuustoa fetajuusto |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaVälimeren salaattipiiras
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Voitele pyöreä vuoka margariinilla.
- Painele suolainen valmismurotaikina pyöreään vuokaan pohjalle ja ylös asti reunoille.
- Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala, asete se vuokaan ja kaada leivinpaperin päälle 1- 1,5 kg kuivattuja herneitä.
- Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Poisteta herneet ja leivinpaperi.
- Jäähdytetyn piirakan reunat pysyvät nätisti ylhäällä ja piirakkapohja on valmis käytettäväksi.
Vinkki: Kohdassa 3 voi herneiden sijaan käyttää myös vaikka karkeaa suolaa. Samoja herneitä voit käyttää moneen kertaan samaan tarkoitukseen.
Täyte
- Levitetä Lidl hummusta jäähtyneelle piiraspohjalle.
- Valmista kastike sekoittamalla sitruunamehu, oliiviöljy, sokeri, suola ja pippuri.
- Valmista täyte suikaloimalla kurkku pitkiksi suikaleiksi ja sekoita joukkoon babyleaf-salaattisekoitus, jääsalaatti, basilika, kirsikkatomaatit ja mustat oliivit.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon ja levitetä salaatti hummuksen päälle. Murustellaan pintaa fetaa ja aseta tarjolle.