Helppous yllättää
Välimeren salaattipiiras

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

1 valmista piirakkataikinaa valmis piirakkataikina
(suolaiseen leivontaan)
1 - 1,5 kg kg herneitä herne

Täyte

1 - 2 prk prk hummusta hummusta
2 dl dl salaattisekoitusta salaattisekoitus
(Chef Select luomu babyleaf-sekoitus)
0,5 - 1 ruukkua ruukku jääsalaattia jääsalaatti
1 kourallista kourallinen basilikaa basilika
0,5 kurkkua kurkku
10 kpl kpl oliiveja oliivi
(mustia, kivettömiä)

Kastike

2 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
0,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
1 tl tl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Pinnalle

0,5 - 1 pkt pkt fetajuustoa fetajuusto

Välimeren salaattipiiras

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(0)

Valmistus

  1. Voitele pyöreä vuoka margariinilla.
  2. Painele suolainen valmismurotaikina pyöreään vuokaan pohjalle ja ylös asti reunoille.
  3. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala, asete se vuokaan ja kaada leivinpaperin päälle 1- 1,5 kg kuivattuja herneitä.
  4. Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Poisteta herneet ja leivinpaperi.
  5. Jäähdytetyn piirakan reunat pysyvät nätisti ylhäällä ja piirakkapohja on valmis käytettäväksi.

Vinkki: Kohdassa 3 voi herneiden sijaan käyttää myös vaikka karkeaa suolaa. Samoja herneitä voit käyttää moneen kertaan samaan tarkoitukseen.

Täyte

  1. Levitetä Lidl hummusta jäähtyneelle piiraspohjalle.
  2. Valmista kastike sekoittamalla sitruunamehu, oliiviöljy, sokeri, suola ja pippuri.
  3. Valmista täyte suikaloimalla kurkku pitkiksi suikaleiksi ja sekoita joukkoon babyleaf-salaattisekoitus, jääsalaatti, basilika, kirsikkatomaatit ja mustat oliivit.
  4. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja levitetä salaatti hummuksen päälle. Murustellaan pintaa fetaa ja aseta tarjolle.