
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Taikina
150 g g | porkkanasosetta porkkanasose | |
1 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 dl dl | sämpyläjauhoja sämpyläjauho | |
0,5 dl dl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
100 g g | voita voi |
Täyte
1 l l | metsäsieniä
metsäsieni (esim. kantarelleja ja/tai suppilovahveroita) | |
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 | sipulia sipuli | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 | paprikaa paprika | |
0,25 tl tl | suolaa suola | |
0,25 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
3 | kananmunaa kananmuna | |
2 dl dl | ruokakermaa ruokakerma | |
1 tl tl | timjamia timjami | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
0,5 tl tl | mustapippuria mustapippuri | |
2 dl dl | juustoraastetta juustoraaste |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSieni-porkkanapiiraat
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Keitä kuoritut, viipaloidut porkkanat vesitilkassa kypsäksi. Valuta neste pois huolella, soseuta porkkanat ja annan jäähtyä.
- Mittaa kulhoon kuivat aineet. Nypi mukaan rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää porkkanasose ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina kahden tuorekelmun väliin ja nosta jääkaappiin rauhoittumaan.
- Puhdista ja pienennä sienet. Anna niistä haihtua ensin enin neste kuivalla pinnoitetulla pannulla.
- Lisää mukaan öljy, hienonnetut sipulit ja paloiteltu paprika. Kuullota ainekset, mausta ja anna jäähtyä.
- Riko kulhoon munat ja sekoita mukaan kerma sekä mausteet.
- Painele taikinaa pienten piirasvuokien pohjalle ja reunoille. Tai painele seos ison piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Levitä vuokaan ensin sieniseosta, sen päälle juustoraastetta ja kaada päälle muna-kermaseosta.
- Kypsennä piiraita 200 asteisessa uunissa herkullisen ruskeiksi noin 30 minuuttia.
Vinkki: Rikastutat ja kevennät piirastaikinaa mukavasti lisäämällä siihen keitettyä ja soseutettua juuresta.