Helppous yllättää
Vuohenjuustopiiras

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

100 g g voita voi
(kylmänä)
200 g g vehnäjauhoja vehnäjauho
4 - 5 rkl rkl vettä vesi
3 kananmunaa kananmuna
2 dl dl ranskankermaa ranskankerma
1 tl tl merisuolaa merisuola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
75 - 100 g g Emmental-juustoa Emmental-juusto

Täyte

200 g g vuohenjuustoa vuohenjuusto

Vuohenjuustopiiras

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(3)

Valmistus

  1. Kuutioi voi. Mittaa jauhot, suola ja voi yleiskoneeseen ja pyöräytä raemaiseksi massaksi.
  2. Lisää vesi ja käydä, kunnes taikina vetäytyy palloksi. Peitä pallo kelmulla ja nosta puoleksi tunniksi kylmään lepäämään.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa torttuvuoka leivinpaperilla. Kauli taikinasta parin sentin paksuinen vuoan pohjan kokoinen levy niin, että se peittää myös reunat.
  4. Leikkaa vuohenjuusto sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele vuoan pohjalle.
  5. Sekoita kulhossa munat, ranskankerma, suola ja pippuri ja kaada seos torttuvuokaan juustoviipaleiden päälle. Raasta emmentaljuusto ja ripottele piiraan päälle.
  6. Paista uunin keski-osassa noin 20-30 minuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä ja tarjoa esimerkiksi salaatin kera.