Helppous yllättää
Kesän raikkain piiras

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 pkt pkt hummusta hummusta
(Chef Select hummusta)
2 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
6,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
200 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(makuna valkosipuli)
1 pss pss salaattisekoitusta salaattisekoitus
(Delicorner Garden salaattisekoitusta)
100 g g grillattuja paprikoita grillattu paprika
95 g g hillosipulia hillosipuli
25 g g hiivaa hiiva
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
0,5 tl tl suolaa suola
1 tl tl hunajaa hunaja
50 - 100 g g meetvurstia meetvursti
(tai tonnikalaa/katkarapuja/savulohta)
100 g g juustoraastetta juustoraaste
3 dl dl maitoa maito
150 g g voita voi
2 porkkanaa porkkana
4 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
3 rkl rkl vettä vesi
1 pkt pkt aiolia aioli
(Vitakrone aiolia)

Kesän raikkain piiras

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(1)

Valmistus

  1. Mittaa kulhoon jauhot, juustoraaste, suola ja paloiteltu kylmä voi. Nypi ainekset raemaiseksi seokseksi.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota noin 15 minuuttia.
  3. Kuori porkkanat. Leikkaa ne pituussuuntaan pitkiksi suikaleiksi. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa paloiksi. Sekoita kasviksiin kulhossa öljyä ja mausteita.
  4. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Painele taikina leivinpaperin päälle noin 30 x 35 sentin kokoiseksi levyksi. Vetäise pohja leivinpaperin avulla uunipellille kohoamaan peitettynä noin puoleksi tunniksi.
  6. Paista haarukalla rei’itettyä pohjaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut kauniin värin. Anna jäähtyä liinalla peitettynä.
  7. Liuota etikkaan hunaja ja mausteet. Vatkaa mukaan öljy ja vesi.
  8. Paina pohjaan haarukalla vielä muutamia reikiä ja kostuta pohja pullasudilla sivellen. Peitä ja jätä odottamaan koristelua.
  9. Sekoita hummus ja tuorejuusto keskenään. Levitä seos pohjalle.
  10. Ripottele sen päälle pussillinen salaattisekoitusta. Koristele pinta uunikasviksilla, valutetuilla hillosipuleilla ja paloitelluilla paprikoilla.
  11. Suikaloi meetvurstia/tonnikalaa ja ripottele kasvisten päälle.
  12. Tarjoa lisänä eri kulhosta valkosipulimajoneesia.

Vinkki: Vaihtele piirakan päällyksiä,tee eri uunikasviksia jakokeile erilaisia etikkasäilykkeitä, äyriäisiä, savu- ja graavikaloja.

Tarjoukset

Milbona Tuorejuusto 2 kplMilbona Tuorejuusto 2 kpl
Milbona Tuorejuusto 2 kpl
18.10 - 20.10
-20 %
2 kpl
2,00
Milbona Emmentalraaste 2 kplMilbona Emmentalraaste 2 kpl
Milbona Emmentalraaste 2 kpl
14.10 - 17.10
-29 %
2 kpl2,84
2,00