Ostoslista Suosikkireseptit Suosikit
« Takaisin

Marmeladipusut

JÄLKIRUOAT

Tykkäykset Lisää suosikkeihin

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

85 min.
(3)
Kesto
Vaikeusaste
3 Tykkää
Tulosta Ehdota

Resepti lisättiin suosikkeihin.

Resepti on jo lisättynä suosikkeihin.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Valmistusohjeet

Valmistusaika: 85 min.
  1. Liuota kuivahiiva +42 asteiseen maitoon. Muista se, että jos taikinakulho on kylmä, neste jäähtyy heti muutaman asteen. Käytä siis riittävän lämmintä nestettä!
  2.  Lisää maidon ja hiivan joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Anna seoksen seistä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kananmunat ja vatkaa seos tasaiseksi.
  4. Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa mukaan myös sulatettu rasva. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä, mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla 30-45 minuuttia.
  6. Leivo pöydällä kohonneesta taikinasta tanko, pilko siitä palat ja pyörittele ne pieniksi kämmenelle mahtuviksi palloiksi.
  7. Kauli pallot soikioiksi. Lisää soikiolle hilloa tai marmeladia ja paina ne kiinni vesilasin reunalla.
  8. Voitele taskut munalla ja paista 200-220 asteessa 10-12 minuuttia.
  9. Sulata voita yhteen kulhoon ja kaada hienoa sokeria toiseen. Kasta hieman jäähtyneet ”pusuhuulet” voisulaan ja sitten hienoon sokeriin.