Helppous yllättää
Kreikkalaiset broileripyörykät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 purjoa purjo
(valkoinen osa)
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
500 g g paseerattua tomaattia paseerattu tomaatti
1 kuutiota kuutio kanalientä kanaliemi
1 - 2 viipaletta viipale leipää leipä
(voit hyödyntää esim. kuivahtaneet leivät)
0,5 dl dl vettä vesi
1 kananmunaa kananmuna
1 rkl rkl sweet chili -kastiketta sweet chili -kastike
2 tl tl oreganoa oregano
1 tl tl sitruunan kuorta sitruunan kuori
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
400 g g kanan jauhelihaa kanan jauheliha
16 kpl kpl oliiveja oliivi
(esim. yrtti, valkosipuli tai chilimaustettuja)

Tarjoiluun

1 dl dl fetajuustoa fetajuusto
1 ripausta ripaus oreganoa oregano
500 g g pastaa pasta
(esim. tagliatellea)

Kreikkalaiset broileripyörykät

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(27)

Valmistus

 

  1. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota hienonnettu purjo ja valkosipulisilppu pannulla öljyssä.
  3. Ota puolet sipuliseoksesta sivuun taikinaa varten. Kaada pannulle lopun sipulisilpun päälle paseerattu tomaattisose, huuhtele purkki vedellä ja lisää se sekä liemikuutio vielä pannulle.
  4. Anna kiehua hiljalleen.
  5. Murenna leivät kulhoon ja kaada päälle vesi. Anna pehmetä hetki.
  6. Lisää leipäseokseen sivuun otettu sipulisilppu, kananmuna, mausteet ja kanan jauheliha.
  7. Sekoita ainekset käsin tasaiseksi massaksi.
  8. Pyöritä taikinasta noin 16 lihapyörykkää. Paina kuhunkin pyörykkään monttu, upota keskelle oliivi ja pyöritä pulla tasaiseksi.
  9. Lado pyörykät öljyttyyn uunivuokaan vierekkäin. Kaada päälle kuuma tomaattikastike ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  10. Keitä lisäkkeeksi tagliatellea pakkauksen ohjeen mukaan.
  11. Ripottele pullien päälle ennen tarjoilua raastettua tai murennettua fetaa ja oreganon oksia.