Helppous yllättää
Teemu Laurellin kanakebab

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Teemu Laurell
Teemu Laurell
Reseptin on kehittänyt Lidlin tähtikokki Teemu Laurell, joka tupsahti suomalaisten tv-ruutuihin vuonna 2012 Top Chef -ohjelmassa. Voitettuaan kisan Teemu on jatkanut upeaa uraa ruoan parissa: hän ilahduttaa katsojia useissa kokkiohjelmissa ja on helsinkiläisen ravintola Shelterin osakas ja keittiömestari. Osakkaana hän on myös heinäkuussa 2021 avautuvassa Holy Døner -ravintolassa. Teemu haluaa tehdä suoraviivaisia ja yksinkertaisia reseptejä, jotka helpottavat ihmisten arkikokkaamista.

Ainesosat

400 g g kanan jauhelihaa kanan jauheliha
(Kanamestari kananpojan jauhelihaa)
1 sipulia sipuli
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
0,5 tl tl kanelia kaneli
3 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
1 tl tl chilijauhetta chilijauhe
1 tl tl juustokuminaa juustokumina
2 tl tl suolaa suola
1 kourallista kourallinen lehtipersiljaa lehtipersilja
1 kourallista kourallinen korianteria korianteri
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Lisäksi

4 pitaleipää pitaleipä
(Lidlin paistopisteestä)
0,25 - 0,5 punakaalia punakaali
1 prk prk hummusta hummus
1 prk prk tsatsikia tsatsiki
(esim. Milbona valmista tsatsikia)

Teemu Laurellin kanakebab

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(4)

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 160 asteeseen.
  2. Aloita kebabmassan valmistaminen hienontamalla sipuli. Tämän jälkeen hienonna korianteri sekä lehtipersilja.
  3. Laita kananpojan jauheliha kulhoon ja sekoita. Jos sinulla on käytettävissä yleiskone niin se helpottaa sekoittamista ja saat lopputuloksesta kiinteämpää.
  4. Lisää joukkoon leikattu sipuli, yrtit sekä kanelijauhe, paprikajauhe, chilijauhe, juustokumina, suola ja oliiviöljy. Rouhi vielä joukkoon mustapippuria myllystä.
  5. Aloita sekoittamaan kebabmassaa niin, että saat kaikki aineet tasaisesti sekaisin ja mausteet ovat hyvin sekoittuneet joukkoon.
  6. Muotoile tämän jälkeen massasta neljä samankokoista pitkähköä pötköä.
  7. Voit halutessasi grillata tai paistaa kebabin pannulla, jotta saat siihen kauniin värin ja makua.
  8. Jos paistat lihan niin paista se pannulla oliiviöljyssä kauniin kullanruskeaksi, minkä jälkeen kypsennä loppuun uunissa 160 asteessa noin 8 minuuttia.
  9. Tarjoile pitaleivän, leikatun punakaalin, hummuksen ja tsatsikin kanssa.