
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1,5 kg kg | broileria
broileri (kokonainen broileri) |
Valeluun
1 | mandariinia mandariini | |
50 g g | voita voi | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1,5 rkl rkl | rosmariinia
rosmariini (silputtuna) | |
1 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
0,5 tl tl | suolaa suola |
Lisäksi
250 g g | kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti | |
1 | punasipulia punasipuli | |
1 dl dl | oliiveja
oliivi (Kalamata) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMandariini-uunibroileri
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Ota broileri huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Taputtele se pintakuivaksi talouspaperilla. Taita siipien kärjet valmiiksi sidotun broilerin reisien taakse, niin ne eivät kärvenny.
- Raasta pestyn mandariinin kuori hienolla terällä ja purista mehu talteen. Sekoita mehuun muut valeluliemen ainekset.
- Siirrä lintu uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipannulle. Sivele broileri valeluliemellä ja nosta 225-asteiseen uuniin 10 minuutiksi. Laske lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin tunti. Valele välillä.
- Lisää vuokaan tomaattitertut, kuorittu ja lohkottu sipuli sekä oliivit, kun paistamista on jäljellä noin puoli tuntia.
- Broileri on kypsä, kun lihan sisälämpötila on 72 astetta. Voit myös kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla. Työnnä tikku broilerin reisitaipeeseen. Lintu on kypsä, kun ulos valuva neste on kirkasta.
- Tarjoa lisänä parsarisottoa.