Helppous yllättää
Vamos a la vege pitataskut

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 kpl kpl pitaleipää pitaleipä
(Lidlin paistopisteestä)
12 kpl kpl falafeleja falafel
(grillattuja tai paistettuja Culinea falafelpullia)
4 chiliä chili
(punainen chilipalko silputtuna)
1 kourallista kourallinen korianteria korianteri
(silputtuna)

Tsatsiki

2 dl dl kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(pilkottuna/murskattuna)
2 kurkkua kurkku
(kuorittuna, siemenet poistettuna ja pilkottuna)
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri

Paahdettu voi

500 g g voita voi
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli

Tomaattikastike

2,5 kpl kpl salottisipulia salottisipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
3,5 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 chiliä chili
(punainen palko)
2,5 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
250 g g tomaattimurskaa tomaattimurska
2,5 tomaattia tomaatti
2,5 dl dl vettä vesi
2,5 rkl rkl sokeria sokeri
2 rkl rkl punaviinietikkaa punaviinietikka
2 tl tl suolaa suola
1 - 2 oksaa oksa timjamia timjami
0,5 tl tl cayennepippuria cayennepippuri

Vamos a la vege pitataskut

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(5)

Valmistus

Paahdettu voi

1. Sulata ja kuumenna voi 148-asteiseksi.

2. Siivilöi hera pois ja jäähdytä.

3. Sulata ennen käyttöä ja mausta raastetulla valkosipulilla.

Tsatsiki

1. Itketä pilkottuja kurkkuja mausteiden kera vaikkapa talouspaperin päällä siten, että ylimääräiset nesteet valuvat pois.

2. Kuivaa ja sekoita kurkut jogurtin sekaan.

3. Tarkista maku ja mausta

Tomaattikastike

1. Kuumenna öljy kattilassa. Pilko sipulit ja chili sekä poista siemenet chilistä. Lisää valkosipuli, salotti, tomaattimurska, murskatut tuoreet tomaatit, tomaattipyre öljyn sekaan.

2. Kuullota ja lisää joukkoon loput mausteet, chilit, etikka, sokeri ja vesi.

3. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 45 minuuttia, mutta mielellään noin 2 tuntia. Mitä pidempään maltat keittää kastiketta, sitä rikkaampi maku kastikkeeseen tulee. Voit lisätä vettä tarvittaessa.

1. Leikkaa pitatasku auki ja grillaa se.

2. Voitele grillattu pita valkosipulilla maustetulla paahdetulla voilla.

3. Grillaa tai paista falafelpullat rapeiksi ja yhdistä kuuman tomaattikastikkeen joukkoon.

4. Lisää tsatsiki, korianteri ja punainen chili ja tarjoile välittömästi.