
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 kpl kpl | pitaleipää
pitaleipä (Lidlin paistopisteestä) | |
12 kpl kpl | falafeleja
falafel (grillattuja tai paistettuja Culinea falafelpullia) | |
4 | chiliä
chili (punainen chilipalko silputtuna) | |
1 kourallista kourallinen | korianteria
korianteri (silputtuna) |
Tsatsiki
2 dl dl | kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
1 kynttä kynsi | valkosipulia
valkosipuli (pilkottuna/murskattuna) | |
2 | kurkkua
kurkku (kuorittuna, siemenet poistettuna ja pilkottuna) | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri |
Paahdettu voi
500 g g | voita voi | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli |
Tomaattikastike
2,5 kpl kpl | salottisipulia salottisipuli | |
3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
3,5 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 | chiliä
chili (punainen palko) | |
2,5 rkl rkl | tomaattipyreetä tomaattipyree | |
250 g g | tomaattimurskaa tomaattimurska | |
2,5 | tomaattia tomaatti | |
2,5 dl dl | vettä vesi | |
2,5 rkl rkl | sokeria sokeri | |
2 rkl rkl | punaviinietikkaa punaviinietikka | |
2 tl tl | suolaa suola | |
1 - 2 oksaa oksa | timjamia timjami | |
0,5 tl tl | cayennepippuria cayennepippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVamos a la vege pitataskut
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Paahdettu voi
1. Sulata ja kuumenna voi 148-asteiseksi.
2. Siivilöi hera pois ja jäähdytä.
3. Sulata ennen käyttöä ja mausta raastetulla valkosipulilla.
Tsatsiki
1. Itketä pilkottuja kurkkuja mausteiden kera vaikkapa talouspaperin päällä siten, että ylimääräiset nesteet valuvat pois.
2. Kuivaa ja sekoita kurkut jogurtin sekaan.
3. Tarkista maku ja mausta
Tomaattikastike
1. Kuumenna öljy kattilassa. Pilko sipulit ja chili sekä poista siemenet chilistä. Lisää valkosipuli, salotti, tomaattimurska, murskatut tuoreet tomaatit, tomaattipyre öljyn sekaan.
2. Kuullota ja lisää joukkoon loput mausteet, chilit, etikka, sokeri ja vesi.
3. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 45 minuuttia, mutta mielellään noin 2 tuntia. Mitä pidempään maltat keittää kastiketta, sitä rikkaampi maku kastikkeeseen tulee. Voit lisätä vettä tarvittaessa.
1. Leikkaa pitatasku auki ja grillaa se.
2. Voitele grillattu pita valkosipulilla maustetulla paahdetulla voilla.
3. Grillaa tai paista falafelpullat rapeiksi ja yhdistä kuuman tomaattikastikkeen joukkoon.
4. Lisää tsatsiki, korianteri ja punainen chili ja tarjoile välittömästi.