Valmistus
- Tee ensin possunfile. Kuivaa liha ja viillä lihaan pieniä koloja, joihin työnnät valkosipulin kynnet lihaa maustamaan. Hiero sitten pintaan mustapippuria, sinappia ja suolaa. Paahda possu kuumassa grillissä joka puolelta rapeaksi ja kypsäksi.
- Sekoita jälkimarinadin ainekset (hunaja, oliiviöljy, suola, valkoviini ja sitruunanmehu) ja tarkista maku.
- Vuoraa uunivuoka foliolla ja nosta grillattu porsaan sisäfile foliolle. Kaada päälle marinadi ja asettele mukaan myös timjamin oksat tuomaan makua.
- Kääri folio fileen ympärille ja anna vetäytyä, sillä välin kun teet makkarapaistoksen.
- Purista chorizomakkara kuorestaan pieninä nökäreinä lautaselle.
- Pese omenat, poista niistä siemenkota ja leikkaa lohkoiksi.
- Hienonna sipuli ja varsisellerit. Leikkaa myös valkosipulit ohuiksi lastuiksi. Aseta sitten pannu kuumaan grilliin lämpenemään.
- Kun pannu on kuuma, lisää siihen chorizot ja paistele hetken, kunnes ne alkavat paahtumaan ja niistä irtoaa rasvaa pannulle. Lisää sitten makkaroiden sekaan omenat, sipuli, selleri ja valkosipulin kynnet ja tarvittaessa oliiviöljyä.
- Paahda kaikki ainekset pehmeiksi, aina välillä seosta käännellen. Lisää lopuksi pannuun kunnon loraus valkoviiniä ja mausta tuoreilla yrteillä sekä pippurilla ja suolalla.
- Anna makkarapaistoksen vielä kiehahtaa ja porista muutaman minuutin, jotta viini keittyy kasaan ja maut pyöristyvät. Tarkista lopuksi maku ja kaada paistos tarjoiluastiaan.
- Ota possu foliosta ja viipaloi se ohuesti. Asettele possuviipaleet paistoksen päälle ja valuta foliopaketista viipaleiden päälle loput jälkimarinadiliemestä. Ripauta lihoille vielä kevyt sormisuola ja tarjoile possu makkarapaistospedillä heti lämpimänä.
Possun valmistus ja marinointi:
Makkarapaistos: