
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 - 800 g g | porsaanlihaa
porsaanliha (porsaan sisäfileetä) | ||
2 rkl rkl | sinappia
sinappi (makeaa Dijon -sinappia) | ||
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Possun jälkimarinadi
1 rkl rkl | hunajaa hunaja | ||
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 rkl rkl | valkoviiniä valkoviini | ||
0,5 kpl kpl | sitruunaa
sitruuna (mehu puristettuna) | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola |
Makkara-omenapaistos
300 g g | chorizoa chorizo | ||
4 kpl kpl | omenaa
omena (esim. Pink Lady) | ||
1 kpl kpl | sipulia sipuli | ||
2 kpl kpl | selleriä
selleri (varsisellerin varsi) | ||
4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
yrttejä
yrtit (oman maun mukaan yrttejä, kuten oreganoa ja timjamia) | |||
0,5 dl dl | valkoviiniä valkoviini | ||
suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Paistamiseen tarvittaessa
oliiviöljyä oliiviöljy |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPorsaanfilee ja makkara-omenapaistos
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Possun valmistus ja marinointi:
- Tee ensin possunfile. Kuivaa liha ja viillä lihaan pieniä koloja, joihin työnnät valkosipulin kynnet lihaa maustamaan. Hiero sitten pintaan mustapippuria, sinappia ja suolaa. Paahda possu kuumassa grillissä joka puolelta rapeaksi ja kypsäksi.
- Sekoita jälkimarinadin ainekset (hunaja, oliiviöljy, suola, valkoviini ja sitruunanmehu) ja tarkista maku.
- Vuoraa uunivuoka foliolla ja nosta grillattu porsaan sisäfile foliolle. Kaada päälle marinadi ja asettele mukaan myös timjamin oksat tuomaan makua.
- Kääri folio fileen ympärille ja anna vetäytyä, sillä välin kun teet makkarapaistoksen.
Makkarapaistos:
- Purista chorizomakkara kuorestaan pieninä nökäreinä lautaselle.
- Pese omenat, poista niistä siemenkota ja leikkaa lohkoiksi.
- Hienonna sipuli ja varsisellerit. Leikkaa myös valkosipulit ohuiksi lastuiksi. Aseta sitten pannu kuumaan grilliin lämpenemään.
- Kun pannu on kuuma, lisää siihen chorizot ja paistele hetken, kunnes ne alkavat paahtumaan ja niistä irtoaa rasvaa pannulle. Lisää sitten makkaroiden sekaan omenat, sipuli, selleri ja valkosipulin kynnet ja tarvittaessa oliiviöljyä.
- Paahda kaikki ainekset pehmeiksi, aina välillä seosta käännellen. Lisää lopuksi pannuun kunnon loraus valkoviiniä ja mausta tuoreilla yrteillä sekä pippurilla ja suolalla.
- Anna makkarapaistoksen vielä kiehahtaa ja porista muutaman minuutin, jotta viini keittyy kasaan ja maut pyöristyvät. Tarkista lopuksi maku ja kaada paistos tarjoiluastiaan.
- Ota possu foliosta ja viipaloi se ohuesti. Asettele possuviipaleet paistoksen päälle ja valuta foliopaketista viipaleiden päälle loput jälkimarinadiliemestä. Ripauta lihoille vielä kevyt sormisuola ja tarjoile possu makkarapaistospedillä heti lämpimänä.