
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
marinoitu fenkoli
0,5 | fenkolia fenkoli | ||
0,5 dl dl | etikkaa etikka | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
1 tl tl | sokeria sokeri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPistaasikalaburger marinoidulla fenkolilla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Marinoi ensin fenkoli: suikaloi fenkoli ohuenohueksi mahdoliinilla tai terävällä veitsellä, laita kulhoon. Mittaa päälle etikka, suola ja sokeri ja sekoita. Lisää sitten kylmää vettä sen verran että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi.
- Kuori pistaasit ja jauha ne tehosekoittimessa karkeaksi muruksi. Sekoita sitruunankuori ja persilja pistaasimuruun.
- Laita uunivuokaan pala leivinpaperia ja pirskottele sille oliiviöljyä, asettele kalafileet vuokaan ja mausta niiden pinta suolalla. Sivele jokaisen fileen pinta ohuesti majoneesilla ja lusikoi pistaasimurut fileiden päälle. Paista fileitä 200-asteisessa uunissa ylälämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kuorrute on rapeutunut ja kala kypsää.
- Sekoita hienonnettu tilli loppuun majoneesista, valuta fenkoli siivilässä marinadiliemestään. Paahda burgersämpylät.
- Lusikoi pohjiin tillimajoneesia ja lisää seuraavaksi salaatinlehdet, sitten marinoitua fenkolia ja lopuksi pistaasilla kuorrutetut kalapihvit. Sivele viimeisenä kannen siäspuolelle hieman majoneesia ja paina burger kiinni. Tarjoa heti.