
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 | paprikaa paprika | |
1 nippua nippu | kevätsipulia kevätsipuli | |
2 | kesäkurpitsaa kesäkurpitsa | |
1 | sitruunaa sitruuna | |
3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
1 pkt pkt | halloumia
halloumi (Eridanous halloumia) | |
1 dl dl | manteleita
manteli (Alesto kuorellisia manteleita) | |
1 kourallista kourallinen | minttua
minttu (tai basilikaa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrillatut kasvikset Meri-Tuulin tapaan
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa paprikat pystysuunnassa kahtia ja poista siemenkota. Laita puolikkaat kuoripuoli alaspäin kuumaan grilliin. Siisti kevätsipulien vihreä osa ja laita nekin grilliin. Puolita sitruuna ja paahda leikkauspinta grillissä.
- Leikkaa kesäkurpitsat keskeltä kahtia ja puolikkaat pituussuunnassa kolmeksi, reilun sentin paksuiseksi viipaleeksi. Voitele leikkauspinnat oliiviöljyllä ja mausta suolalla, nosta grilliin öljytty puoli alaspäin. Voitele viipaleiden paahtuessa myös toinen puoli.
- Paahda mantelit grillissä foliovuoassa tai tulenkestävässä pannussa.
- Vahdi ja kääntele vihanneksia. Anna paprikoiden paahtua kuoripuolelta lähes mustiksi ennen kääntämistä ja paahda kesäkurpitsaviipaleisiin kunnon raidat.
- Nosta kasvikset grillistä foliovuokaan sitä mukaa, kun ne paahtuvat. Voit pitää astiaa epäsuorassa lämmössä grillissä, jotta kasvikset eivät jäähdy.
- Nypi grillatuista paprikoista mustunut kuori ja suikaloi. Pilko kevätsipulit muutamaan osaan. Kasaa vihannekset vadille, purista päälle paahdettujen sitruunoiden mehu. Raasta päälle halloumi, mausta mustapippurilla. Koristele manteleilla ja mintun- tai basilikanlehdillä.