Helppous yllättää
Grillatut kasvikset Meri-Tuulin tapaan

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 paprikaa paprika
1 nippua nippu kevätsipulia kevätsipuli
2 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
1 sitruunaa sitruuna
3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 pkt pkt halloumia halloumi
(Eridanous halloumia)
1 dl dl manteleita manteli
(Alesto kuorellisia manteleita)
1 kourallista kourallinen minttua minttu
(tai basilikaa)

Grillatut kasvikset Meri-Tuulin tapaan

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(1)

Valmistus

  1. Leikkaa paprikat pystysuunnassa kahtia ja poista siemenkota. Laita puolikkaat kuoripuoli alaspäin kuumaan grilliin. Siisti kevätsipulien vihreä osa ja laita nekin grilliin. Puolita sitruuna ja paahda leikkauspinta grillissä.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat keskeltä kahtia ja puolikkaat pituussuunnassa kolmeksi, reilun sentin paksuiseksi viipaleeksi. Voitele leikkauspinnat oliiviöljyllä ja mausta suolalla, nosta grilliin öljytty puoli alaspäin. Voitele viipaleiden paahtuessa myös toinen puoli.
  3. Paahda mantelit grillissä foliovuoassa tai tulenkestävässä pannussa.
  4. Vahdi ja kääntele vihanneksia. Anna paprikoiden paahtua kuoripuolelta lähes mustiksi ennen kääntämistä ja paahda kesäkurpitsaviipaleisiin kunnon raidat.
  5. Nosta kasvikset grillistä foliovuokaan sitä mukaa, kun ne paahtuvat. Voit pitää astiaa epäsuorassa lämmössä grillissä, jotta kasvikset eivät jäähdy.
  6. Nypi grillatuista paprikoista mustunut kuori ja suikaloi. Pilko kevätsipulit muutamaan osaan. Kasaa vihannekset vadille, purista päälle paahdettujen sitruunoiden mehu. Raasta päälle halloumi, mausta mustapippurilla. Koristele manteleilla ja mintun- tai basilikanlehdillä.