
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 dl dl | täysmaitoa täysmaito | |
4 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | |
300 g g | tummaa suklaata tumma suklaa | |
4 kpl kpl | kananmunaa kananmuna | |
3 dl dl | sokeria sokeri | |
200 g g | pähkinäsekoitusta
pähkinäsekoitus (esim. Alesto nut & cranberry mix) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSemifreddo
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Mittaa kattilaan maito ja 1 dl kermaa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
2. Siirrä maito-kermaseos syrjään liedeltä ja paloittele joukkoon 200 grammaa suklaata. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
3. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin ja vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi.
4. Vatkaa myös loput kermasta vaahdoksi omassa, isossa kulhossa.
5. Vispaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada lämmin maito-kerma-suklaaseos keltuais-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen.
6. Rouhi pähkinät ja loput suklaasta veitsellä pieniksi paloiksi. Ota noin 1 dl pähkinä-suklaarouhetta talteen koristelua varten.
7. Kääntele kermavaahdon joukkoon suklaa-keltuaisseos, suklaa- ja pähkinärouhe sekä lopuksi valkuaisvaahto. Pakasta vähintään 6 tunnin ajan, mieluiten yön yli.
8. Koristele valmis semifreddo pähkinä-suklaarouheella.