Helppous yllättää
Dalgona-karkit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 rkl rkl sokeria sokeri
1 ripausta ripaus ruokasoodaa ruokasooda
rypsiöljyä rypsiöljy

Dalgona-karkit

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(0)

Valmistus

Raaputa kuvio karkin pinnasta rikkomatta sitä, ja jos onnistut, saat elää… Dalgona-karkit ponnahtivat koko maailman tietoisuuteen sen jälkeen, kun niitä nähtiin hurjassa Squid Game -sarjassa. Tosiasiassa keksintapaiset makeiset ovat suosittu herkku Koreassa, eikä niiden resepti voisi olla simppelimpi. Hittikarkki syntyy sulasta sokerista ja ripauksesta ruokasoodaa, jonka ansiosta makeiseen syntyy omanlaisensa tekstuuri. Näitä on suorastaan pakko testata - ja tietysti kokeilla kuvion raaputtamista, jos vain uskallat!

  1. Voitele leivinpaperi hyvin ohuelti rypsiöljyllä.
  2. Mittaa sokeri lusikkaan. Kuumenna lusikkaa suoraan kaasulieden liekillä, kunnes sokeri sulaa. Sammuta liekki.
  3. Sekoita syömäpuikolla sulan sokerin joukkoon ripaus ruokasoodaa.
  4. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä muutama sekunti. Halutessasi tasaisempia karkkeja, voitele lasta öljyllä ja paina keksi litteäksi. Paina heti perään haluamallasi muotilla karkin päälle kuvio. Anna jäähtyä.

Vinkki! Voit myös sulattaa kerralla isomman määrän sokeria pienellä pannulla (esimerkiksi blinipannu). Sekoita joukkoon hieman soodaa ja jaa pieniksi kasoiksi leivinpaperille - näin saat tehtyä useamman karkin kerralla!