Helppous yllättää
Uppopaistettua banaania, suklaa-pähkinätoffeeta ja vaniljajäätelöä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 banaania banaani
0,5 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
4 - 5 rkl rkl rommia rommi
(vaalea tai tumma)
3 - 4 rkl rkl sokeria sokeri
2 dl dl perunajauhoja perunajauho
(tai riisijauhoa)

Taikina

3 - 4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1,5 - 2 dl dl vettä vesi
(kädenlämpöistä)
3 - 4 rkl rkl voita voi
(sulatettuna)
3 - 4 rkl rkl sokeria sokeri
2 - 3 kananmunan valkuaista kananmunan valkuainen
(vaahdotettuna)
3 - 4 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
(friteeraukseen)
3 palloa pallo vaniljajäätelöä vaniljajäätelö

Suklaa-pähkinätoffee

200 g g sokeria sokeri
2 dl dl kermaa kerma
3 - 4 rkl rkl voita voi
3 - 4 rkl rkl suolapähkinöitä suolapähkinä
50 g g tummaa suklaata tumma suklaa

Uppopaistettua banaania, suklaa-pähkinätoffeeta ja vaniljajäätelöä

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(2)

Valmistus

  1. Kuori ja leikkaa banaanit halki pituussuunnassa. Mausta rommilla ja sitruunanmehulla. Anna banaanien marinoitua 20 - 30 min.
  2. Valmista taikina. Sekoita jauhot, vesi, kivennäisvesi, sulanut voi ja sokeri. Anna taikinan levätä ja turvota noin tunnin. Friteeraustaikina vaatii pientä hienosäätöä eikä se saa olla tietenkään liian paksua eikä liian löysää. Lisää siis tarvittaessa tilkka kivennäisvettä tai ripaus vehnäjauhoja, jotta koostumuksesta tulee sopiva.
  3. Kun taikina on tarpeeksi levännyt, sekoita kananmunan valkuaiset taikinan joukkoon.
  4. Nosta banaanit liemestään ja kuivaa ne. Kasta ne perunajauhoihin tai riisijauhoihin ja sen jälkeen friteeraustaikinaan.
  5. Kuumenna öljy noin 175-asteiseksi. Voit kokeilla vaalealla leipäpalalla, onko öljy riittävän kuumaa. Kun leipäpala ruskistuu kauniisti, on öljy sopivaa. Friteeraa banaanit kauniin ruskeiksi öljyssä ja tarjoile suklaa-pähkinätoffeen ja vaniljajäätelön kera.

Suklaa-pähkinätoffee

  1. Sulata sokeri kattilassa.
  2. Kun sokeri on sulanut kauniin kullanruskeaksi, lisää kerma ja keitä tasaiseksi.
  3. Lisää lopuksi voi, pähkinät ja tumma suklaa. Sekoita tasaiseksi ja tarjoile lämpimänä.

Avainsanat

Jälkiruoat