Helppous yllättää
Mansikka-rahkaviinerit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g lehtitaikinaa lehtitaikina
400 g g maitorahkaa maitorahka
(kuningatar leivontarahka tai muu marjaisa rahka sopii tähän parhaiten)
2 rkl rkl sokeria sokeri

Voiteluun

1 kananmunaa kananmuna

Koristeluun

0,5 l l mansikoita mansikka
2 rkl rkl pistaasipähkinöitä pistaasipähkinä

Mansikka-rahkaviinerit

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(4)

Valmistus

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikina 16 neliöksi. Leikkaa terävällä veitsellä jokaisen neliön keskelle viillot noin sentin päähän reunasta siten, että viillot ovat vain pinnassa eivätkä ulotu taikinan läpi.

2. Yhdistä rahkat ja lisää sokeri. Jaa rahka taikinaneliöiden keskelle. Voitele reunat munalla. Kypsennä viinereitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Viipaloi tai puolita mansikat ja nosta rahkatäytteen päälle. Viimeistele rouhituilla pistaaseilla. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit käyttää mansikoiden tilalla myös tuoreita vadelmia tai pensasmustikoita.