Helppous yllättää
Riisipuuro ja omena-mantelihilloke

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Riisipuuro

4 dl dl puuroriisiä puuroriisi
4 dl dl vettä vesi
2 l l maitoa maito
2 tl tl suolaa suola

Omena-mantelihilloke

500 g g omenaa omena
(punaisia ja kiinteämaltoisia)
2 dl dl ruokosokeria ruokosokeri
4 dl dl omenamehua omenamehu
3 - 5 kpl kpl kanelia kaneli
(kanelitankoja)
1 dl dl manteleita manteli
1 rkl rkl voita voi
1 dl dl rusinoita rusinat
(tai kuivattuja karpaloita, halutessasi)

Riisipuuro ja omena-mantelihilloke

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(10)

Valmistus

Puuro

  1. Mittaa vesi ja suola paksupohjaiseen kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon riisi ja keitä välillä sekoitellen muutaman minuutin ajan tai kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin.
  2. Sekoita maito riisin joukkoon ja kiehauta. Pudota lieden lämpöä sitten niin, että puuro juuri ja juuri kiehuu. Keitä puuroa noin 40 minuuttia sekoitellen kunnes se on kypsää. Lisää keittämisen aikana tarvittaessa nestettä ja varo puuron pohjaan palamista!
  3. Puuron kypsyessä voit valmistaa omena-mantelihillokkeen.

Omena-mantelihilloke

  1. Mittaa ruokosokeri pieneen paksupohjaiseen kattilaan, ja aseta se liedelle. Paahda sokeria kattilaa välillä ravistellen, kunnes sokeri on sulanut ja alkaa hiukan paahtua.
  2. Kaada joukkoon omenamehu ja varo “pössähdystä”. Keittele ja sekoittele liuosta kunnes sokeri liukenee omenamehuun. Lisää sitten joukkoon kanelitangot. Anna liemen kiehua kasaan hissukseen poristen kymmenisen minuuttia.
  3. Liemen kiehuessa hienonna mantelit karkeaksi rouheeksi tai murskaa ne tehosekoittimessa. Huuhtele omenat, kuutioi ne isohkoiksi paloiksi ja poista samalla siemenkota.
  4. Kun lientä on jäljellä kattilassa noin puolet, lisää joukkoon omenalohkot, murskatut mantelit ja nokare voita. Lisää tässä kohtaa mukaan myös rusinat tai kuivatut karpalot niinhalutessasi. Keitä seosta muutaman minuutin ajan koko ajan sekoitellen, kunnes omenat ovat hiukan pehmenneet. Ota liedeltä ja anna jäähtyä.

Vinkki: Reseptiin käytetyt kanelitangot voi uusiokäyttää esimerkiksi jouluista glögiä tehdessä. Poimi tangot talteen, huuhtaise vedellä ja kuivaa. Jos käytät reseptissä maustamattomia manteleita, heitä niiden sekaan ripaus suolaa.