Helppous yllättää
Juhlava kookosriisi viikunakastikkeella

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Kookosriisi

1,5 dl dl puuroriisiä puuroriisi
400 ml ml kookosmaitoa kookosmaito
6 dl dl vettä vesi
0,5 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
0,5 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl kardemummaa kardemumma
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma

Viikunakastike

200 g g viikunoita viikuna
(kuivattuja)
7 dl dl rypälemehua rypälemehu
0,5 dl dl ruokosokeria ruokosokeri

Juhlava kookosriisi viikunakastikkeella

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(1)

Valmistus

  1. Kuumenna vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja keitä, kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin.
  2. Lisää kookosmaito ja 4 dl vettä. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes puuro on kypsää ja sopivan paksua.
  3. Mausta ipuuro sokereilla, suolalla ja kardemummalla. Jäähdytä.
  4. Vaahdota kerma ja nostele se kylmän puuron joukkoon. Lusikoi seos vedellä huuhdottuihin kuperapohjaisiin muotteihin tai kahvikuppeihin.
  5. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.
  6. Valmista viikunakastike. Poista viikunoista kovat kannat. Pilko viikunat saksilla pienemmiksi ja kumoa kattilaan mehun kanssa.
  7. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä täysin pehmeiksi. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  8. Kasta kookos-riisikupit hetkeksi kuumaan veteen ja pyöräytä veitsellä reunoista irti.
  9. Kumoa puurokupit annoslautasille ja tarjoa kylmän viikunakastikkeen kanssa.
  10. Koristele halutessasi tuoreilla viikunoilla ja mintulla.