Helppous yllättää
Puolukka-marenkijäädyke glögisiirapilla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Jäädyke

200 g g puolukoita puolukka
(pakaste)
250 g g jogurttia jogurtti
(vaniljajogurttia)
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma
2 kananmunaa kananmuna
1 dl dl tomusokeria tomusokeri

Glögisiirappi

4 dl dl glögiä glögi
(esim. Deluxe lakritsi-vadelmaglögiä)
2 dl dl sokeria sokeri

Puolukka-marenkijäädyke glögisiirapilla

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

6:30 h
(3)

Valmistus

Huom: Jäähdytä jäädykettä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

  1. Survo tai soseuta kohmeiset puolukat. Sekoita joukkoon jogurtti.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Vatkaa munat ja sokeri toisessa kulhossa.
  4. Kääntele vaahdot puolukkaseokseen. Kaada seos jäädykevuokaan (1 ½ l) tai jaa pienempiin annosvuokiin (1 dl). Peitä vuoka foliolla.
  5. Jäädytä vähintään kuusi tuntia, mielellään yön yli.
  6. Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille.
  7. Anna kokonaisen jäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin 45 minuuttia ennen tarjoilua ja annosjäädykkeiden 20 minuuttia.
  8. Tee sillä välin glögisiirappi.
  9. Mittaa glögi kattilaan. Sekoita joukkoon sokeri.
  10. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes seos muuttuu siirappiseksi. (Ota huomioon, että siirappi jähmettyy vielä jäähtyessään.)
  11. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä puolukoilla koristellun jäädykkeen kera.