
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Jäädyke
200 g g | puolukoita puolukka | ||
pakaste | |||
250 g g | jogurttia jogurtti | ||
vaniljajogurttia | |||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
kuohukermaa | |||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
1 dl dl | tomusokeria tomusokeri |
Glögisiirappi
4 dl dl | glögiä glögi | ||
esim. Deluxe lakritsi-vadelmaglögiä | |||
2 dl dl | sokeria sokeri |
Puolukka-marenkijäädyke glögisiirapilla
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:30 min
(3)
Valmistus
Jäähdytä jäädykettä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
- Survo tai soseuta kohmeiset puolukat. Sekoita joukkoon jogurtti.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Vatkaa munat ja sokeri toisessa kulhossa.
- Kääntele vaahdot puolukkaseokseen. Kaada seos jäädykevuokaan (1 ½ l) tai jaa pienempiin annosvuokiin (1 dl). Peitä vuoka foliolla.
- Jäädytä vähintään kuusi tuntia, mielellään yön yli.
- Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille.
- Anna kokonaisen jäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin 45 minuuttia ennen tarjoilua ja annosjäädykkeiden 20 minuuttia.
- Tee sillä välin glögisiirappi.
- Mittaa glögi kattilaan. Sekoita joukkoon sokeri.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes seos muuttuu siirappiseksi. (Ota huomioon, että siirappi jähmettyy vielä jäähtyessään.)
- Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä puolukoilla koristellun jäädykkeen kera.