
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Jäädyke
200 g g | puolukoita
puolukka (pakaste) | |
250 g g | jogurttia
jogurtti (vaniljajogurttia) | |
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
1 dl dl | tomusokeria tomusokeri |
Glögisiirappi
4 dl dl | glögiä
glögi (esim. Deluxe lakritsi-vadelmaglögiä) | |
2 dl dl | sokeria sokeri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPuolukka-marenkijäädyke glögisiirapilla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom: Jäähdytä jäädykettä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
- Survo tai soseuta kohmeiset puolukat. Sekoita joukkoon jogurtti.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Vatkaa munat ja sokeri toisessa kulhossa.
- Kääntele vaahdot puolukkaseokseen. Kaada seos jäädykevuokaan (1 ½ l) tai jaa pienempiin annosvuokiin (1 dl). Peitä vuoka foliolla.
- Jäädytä vähintään kuusi tuntia, mielellään yön yli.
- Kasta jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille.
- Anna kokonaisen jäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin 45 minuuttia ennen tarjoilua ja annosjäädykkeiden 20 minuuttia.
- Tee sillä välin glögisiirappi.
- Mittaa glögi kattilaan. Sekoita joukkoon sokeri.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes seos muuttuu siirappiseksi. (Ota huomioon, että siirappi jähmettyy vielä jäähtyessään.)
- Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä puolukoilla koristellun jäädykkeen kera.