
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | kuivattuja hedelmiä
kuivatut hedelmät (oman maun mukaan) | |
1 l l | karpalojuomaa
karpalojuoma (tai glögiä) | |
4 dl dl | vettä vesi | |
0,5 dl dl | sokeria sokeri |
Suurustus
4 rkl rkl | perunajauhoja perunajauho | |
0,5 dl dl | vettä vesi |
Vanilja-jogurttivaahto
2 dl dl | vaniljakastiketta vaniljakastike | |
2 - 3 dl dl | jogurttia jogurtti |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSekahedelmä-karpalokiisseli ja vanilja-jogurttivaahto
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom: Varaa hedelmien pehmentämiseen aikaa useampi tunti, tai yön yli.
- Kumoa kattilaan sekahedelmät, mehu, vesi ja sokeri. Anna hedelmien pehmetä nesteessä mieluiten yön ajan.
- Keitä hedelmät pehmeiksi ja nosta ne reikäkauhalla kulhoon odottamaan.
- Kuumenna liemi kiehuvaksi. Ota kattila sivuun ja kaada veteen sekoitetut perunajauhot mukaan koko ajan sekoittaen.
- Nosta kattila liedelle, anna pulpahtaa muutaman kerran ja kaada hedelmien päälle.
- Ripottele pintaan hieman sokeria kuortumista estämään ja anna kiisselin jäähtyä.
- Vatkaa vaniljakastike kiinteäksi. Nostele vaahto jogurtin joukkoon.
- Tarkista makeus ja lisää halutessasi sokeria.
- Lusikoi jäähtynyttä kiisseliä annosmaljojen pohjalle.
- Lusikoi päälle vanilja-jogurttivaahtoa.
Vinkki: Korvaa karpalomehu juomavahvuisella glögillä. Jätä vaniljahuntu pois laktoosia kaihtavan annoksesta.