Helppous yllättää
Sekahedelmä-karpalokiisseli ja vanilja-jogurttivaahto

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

500 g g kuivattuja hedelmiä kuivatut hedelmät
(oman maun mukaan)
1 l l karpalojuomaa karpalojuoma
(tai glögiä)
4 dl dl vettä vesi
0,5 dl dl sokeria sokeri

Suurustus

4 rkl rkl perunajauhoja perunajauho
0,5 dl dl vettä vesi

Vanilja-jogurttivaahto

2 dl dl vaniljakastiketta vaniljakastike
2 - 3 dl dl jogurttia jogurtti

Sekahedelmä-karpalokiisseli ja vanilja-jogurttivaahto

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(6)

Valmistus

Huom: Varaa hedelmien pehmentämiseen aikaa useampi tunti, tai yön yli.

  1. Kumoa kattilaan sekahedelmät, mehu, vesi ja sokeri. Anna hedelmien pehmetä nesteessä mieluiten yön ajan.
  2. Keitä hedelmät pehmeiksi ja nosta ne reikäkauhalla kulhoon odottamaan.
  3. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Ota kattila sivuun ja kaada veteen sekoitetut perunajauhot mukaan koko ajan sekoittaen.
  4. Nosta kattila liedelle, anna pulpahtaa muutaman kerran ja kaada hedelmien päälle.
  5. Ripottele pintaan hieman sokeria kuortumista estämään ja anna kiisselin jäähtyä.
  6. Vatkaa vaniljakastike kiinteäksi. Nostele vaahto jogurtin joukkoon.
  7. Tarkista makeus ja lisää halutessasi sokeria.
  8. Lusikoi jäähtynyttä kiisseliä annosmaljojen pohjalle.
  9. Lusikoi päälle vanilja-jogurttivaahtoa.

Vinkki: Korvaa karpalomehu juomavahvuisella glögillä. Jätä vaniljahuntu pois laktoosia kaihtavan annoksesta.