
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 kpl kpl | omenaa
omena (jouluomenoita) | ||
2 dl dl | glögiä
glögi (valkoviiniglögiä tai muuta vaaleaa glögiä) |
Muruseos
1 dl dl | mantelilastuja mantelilastu | ||
50 g g | voita voi | ||
3 rkl rkl | fariinisokeria fariinisokeri | ||
6 kpl kpl | piparkakkuja piparkakku | ||
1 dl dl | manteli-rusinasekoitusta
manteli-rusinasekoitus (Huom: mantelit lastuina) |
Lisäksi
1 prk prk | vaniljakastiketta vaniljakastike |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaGlögiomenat ja mantelinen piparirouhe
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Huuhtele ja kuivaa omenat. Leikkaa ne lohkoiksi, poista siemenkodat ja kumoa omenat kattilaan
- Mittaa kattilaan glögi. Keitä muutama minuutti, kunnes omenat ovat pehmenneet. Siirrä sivuun ja jätä maustumaan
- Murskaa piparit
- Paahda mantelilastuja kuumalla ja kuivalla paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet väriä
- Lisää joukkoon voi ja sokeri. Kääntele mukaan piparimurska. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes seos on rapeaa
- Jaa omenat annoskulhoihin ja ripottele päälle muruseosta. Tarjoa lisänä vaahdotettua vaniljakastiketta tai -jäätelöä