Helppous yllättää
Glögiomenat ja mantelinen piparirouhe

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 kpl kpl omenaa omena
(jouluomenoita)
2 dl dl glögiä glögi
(valkoviiniglögiä tai muuta vaaleaa glögiä)

Muruseos

1 dl dl mantelilastuja mantelilastu
50 g g voita voi
3 rkl rkl fariinisokeria fariinisokeri
6 kpl kpl piparkakkuja piparkakku
1 dl dl manteli-rusinasekoitusta manteli-rusinasekoitus
(Huom: mantelit lastuina)

Lisäksi

1 prk prk vaniljakastiketta vaniljakastike

Glögiomenat ja mantelinen piparirouhe

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(4)

Valmistus

  1. Huuhtele ja kuivaa omenat. Leikkaa ne lohkoiksi, poista siemenkodat ja kumoa omenat kattilaan
  2. Mittaa kattilaan glögi. Keitä muutama minuutti, kunnes omenat ovat pehmenneet. Siirrä sivuun ja jätä maustumaan
  3. Murskaa piparit
  4. Paahda mantelilastuja kuumalla ja kuivalla paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet väriä
  5. Lisää joukkoon voi ja sokeri. Kääntele mukaan piparimurska. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes seos on rapeaa
  6. Jaa omenat annoskulhoihin ja ripottele päälle muruseosta. Tarjoa lisänä vaahdotettua vaniljakastiketta tai -jäätelöä