Helppous yllättää
Piparkakkutiramisu

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

1 rkl rkl kahvia kahvi
(pikakahvijauhetta)
1 dl dl vettä vesi
0,75 dl dl Amaretto-likööriä Amaretto-likööri
(tai punssia)
3 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
3 rkl rkl sokeria sokeri
125 g g kreikkalaista jogurttia kreikkalainen jogurtti
200 g g kermaa kerma
12 kpl kpl piparkakkuja piparkakku
1 ripausta ripaus vaniljasokeria vaniljasokeri

Viimeistelyyn

1 ripausta ripaus kaakaojauhetta kaakaojauhe
1 kourallista kourallinen piparkakkuja piparkakku
(murusteltuna)

Piparkakkutiramisu

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(0)

Valmistus

Huom! Tiramisujen kannattaa antaa maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.

  1. Tee vahva kahvi pikakahvijauheesta ja vedestä. Lisää sekaan puolet likööristä tai punssista ja jätä kahvi vielä sivuun odottamaan.
  2. Laita keltuaiset, sokeri ja loput likööristä tai punssista pyöreään kulhoon vesihauteeseen, eli aseta ainekset kipossa toisen kiehuvan kattilan päälle niin, että astioiden pohjat eivät kuitenkaan koske toisiaan, vaan niiden väliin jää vettä. Kypsennä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos paksuuntuu. Sen jälkeen ota seos heti pois liedeltä jäähtymään. Mausta se vaniljamyllyllä ja kääntele jogurttiin.
  3. Vaahdota kerma ja yhdistä keltuaiskastikkeeseen.
  4. Laita piparkakut pussiin ja murskaa niitä hieman - osa saa jäädä paloiksi, osa murustua. Jätä muutama piparkakku sivuun annosten viimeistelyä varten. Jaa puolet piparkakkumuruista kuuteen annoslasiin. Kostuta maustetulla kahvilla.
  5. Lusikoi puolet täytteestä piparkakkujen päälle ja koputtele laseja kevyesti pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät ja kerrokset tasoittuvat. Jaa loput piparkakut taas täytteen päälle, kostuta kahvilla ja lusikoi päälle loput täytteestä. Peitä tiramisun pinta siivilöimällä päälle kaakaojauhetta. Kelmuta maljat ja nosta jääkaappiin maustumaan ainakin 6 tunniksi tai jopa yön yli.
  6. Ennen tarjoilua ripottele päälle vielä lisää kaakaojauhetta ja koristele vaniljarouheella.