
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | naudanlihaa
naudanliha (Reilu naudan paistisuikale) | |
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
1 rkl rkl | timjamia
timjami (kuivattua) | |
1 rkl rkl | rosmariinia
rosmariini (kuivattua) | |
1 tl tl | suolaa suola | |
200 g g | punajuuria punajuuri | |
200 g g | porkkanaa porkkana | |
150 g g | punasipulia punasipuli | |
4 - 6 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 rkl rkl | balsamietikkaa balsamietikka | |
2 rkl rkl | siirappia siirappi | |
2 kuutiota kuutio | lihalientä lihaliemi | |
4 dl dl | vettä vesi | |
1 dl dl | punaviiniä
punaviini (tai vettä mikäli ei löydy)) | |
2 rkl rkl | maissitärkkelystä maissitärkkelys |
Tarjoiluun
2 dl dl | ranskankermaa ranskankerma | |
4 annosta annos | perunamuusia
perunamuusi (tai lohkoperunoita) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPunajuuri-lihapata
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori ja pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Mittaa rapsiöljy paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna. Lisää kattilaan lihat, suola, timjami ja rosmariini. Ruskista koko ajan sekoitellen.
- Lisää kasvikset ja jatka paistamista hetki. Lisää balsamiviinietikka, siirappi ja punaviini ja anna pössähtää.
- Lisää lopuksi vesi ja lihaliemikuutiot. Pudota lämpötilaa ja anna padan hautua hiljalleen kannen alla hellalla tai uunissa 2 tuntia, tai kunnes lihat ovat murean kypsiä. Tarkista välillä, että nestettä riittää ja lisää tarvittaessa vähän vettä kattilaan.
- Sekoita maissitärkkelys 1,5 ruokalusikalliseen vettä erillisessä kipossa.
- Ota pata uunista/hellalta ja siirrä varovasti kasvikset ja liha padan reunoille niin, että voit sekoittaa maissitärkkelyksen helposti liemeen. Kaada maissitärkkelys-vesiseos ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita pata varovasti ja anna kiehahtaa.
- Nosta pata sivuun ja anna vetäytyä kannen alla vielä noin 10 minuuttia. Tarjoile pata yrttilohkoperunoiden tai perunamuusin sekä crème fraîchen kanssa.