
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | karitsaa
karitsa (karitsan luutonta paistia) | |
1 | sipulia sipuli | |
4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
3 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy | |
2 tl tl | juustokuminaa juustokumina | |
1 tl tl | inkivääriä
inkivääri (jauhettua) | |
0,5 tl tl | kurkumaa kurkuma | |
0,5 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
1 tl tl | suolaa suola | |
1 prk prk | granaattiomenamehua
granaattiomenamehu (Solevita granaattiomenamehua (5 dl)) | |
100 g g | aprikooseja
aprikoosi (kuivattuja) | |
100 g g | taateleita
taateli (kivettömiä) |
Päälle
1 kourallista kourallinen | manteleita manteli | |
2 - 3 rkl rkl | pinjansiemeniä pinjansiemen | |
2 - 3 rkl rkl | granaattiomenaa granaattiomena |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLammaspata Lähi-idän mausteilla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.
- Poista lihasta kalvot ja näkyvä rasva. Paloittele liha suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihakuutioiden pinnat öljyssä paistinpannulla. Siirrä pataan. Kuullota sipulit pannulla. Siirrä pataan. Lisää pataan myös mausteet, suola ja granaattiomenamehu.
- Hauduta pataa liedellä noin 40 minuuttia. Lisää aprikoosit ja taatelit ja jatka hauduttamista vielä noin 20 minuuttia.
- Ripottele padan päälle rouhittuja manteleita, pinjansiemeniä ja granaattiomenansiemeniä. Tarjoa esimerkiksi keitetyn couscousin kanssa.