
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | karitsaa
karitsa (karitsan luutonta paistia) | ||
1 | sipulia sipuli | ||
4 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
3 rkl rkl | rypsiöljyä rypsiöljy | ||
2 tl tl | juustokuminaa juustokumina | ||
1 tl tl | inkivääriä
inkivääri (jauhettua) | ||
0,5 tl tl | kurkumaa kurkuma | ||
0,5 tl tl | kardemummaa kardemumma | ||
1 tl tl | suolaa suola | ||
1 prk prk | granaattiomenamehua
granaattiomenamehu (Solevita granaattiomenamehua (5 dl)) | ||
100 g g | aprikooseja
aprikoosi (kuivattuja) | ||
100 g g | taateleita
taateli (kivettömiä) |
Päälle
1 kourallista kourallinen | manteleita manteli | ||
2 - 3 rkl rkl | pinjansiemeniä pinjansiemen | ||
2 - 3 rkl rkl | granaattiomenaa granaattiomena |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaLammaspata Lähi-idän mausteilla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.
- Poista lihasta kalvot ja näkyvä rasva. Paloittele liha suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihakuutioiden pinnat öljyssä paistinpannulla. Siirrä pataan. Kuullota sipulit pannulla. Siirrä pataan. Lisää pataan myös mausteet, suola ja granaattiomenamehu.
- Hauduta pataa liedellä noin 40 minuuttia. Lisää aprikoosit ja taatelit ja jatka hauduttamista vielä noin 20 minuuttia.
- Ripottele padan päälle rouhittuja manteleita, pinjansiemeniä ja granaattiomenansiemeniä. Tarjoa esimerkiksi keitetyn couscousin kanssa.