Helppous yllättää
Perinteinen karjalanpaisti ja persilja-perunamuusi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Karjalanpaisti:

2 - 3 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
600 g g karjalanpaistilihaa karjalanpaistiliha
(Reilu karjalanpaistilihaa)
2 sipulia sipuli
(sipuli lohkoina)
10 kpl kpl mustapippuria mustapippuri
(kokonaista mustapippuria)
3 laakerinlehteä laakerinlehti
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 l l keitinlientä keitinliemi
(lihalientä Kania liemikuutiosta)

Persilja-perunamuusi:

700 g g perunaa peruna
(jauhoisia perunoita esim. puikula)
vettä vesi
1 - 2 dl dl maitoa maito
(maitoa kuumennettuna)
1 ripausta ripaus suolaa suola
2 rkl rkl voita voi
2 dl dl lehtipersiljaa lehtipersilja
(hienonnettua persiljaa)

Perinteinen karjalanpaisti ja persilja-perunamuusi

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

2:00 h
(48)

Valmistus

  1. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista lihat tarvittaessa parissa erässä.Lisää välissä pannulle tilkka öljyä.
  2. Kaada lihat uunipataan tai -pannuun odottamaan.
  3. Käytä paistinpannulla myös sipulilohkot ja lisää ne sitten samaan pataan lihojen kanssa. Lisää myös maustepippurit, laakerinlehdet, ripaus suolaa ja lihaliemi.
  4. Nosta pata 200-asteiseen uuniin ilman kantta 30 minuutiksi.
  5. Peitä pata kannella tai foliolla, laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsennystä vähintään 1 tunti tai mielellään 2-3 tuntia.
  6. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada perunat siivilään ja höyrytä kuiviksi.
  7. Kaada perunat kattilaan muusin tekoa varten. Lisää kuumaa maitoa ja ripaus suolaa ja vatkaa muusi tasaiseksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää maitoa niin, että muusi on sopivan paksuista. Lisää lopuksi voi ja persilja.
  8. Tarjoile karjalanpaisti persilja-perunamuusin kera.