
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Karjalanpaisti:
2 - 3 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | |
600 g g | karjalanpaistilihaa
karjalanpaistiliha (Reilu karjalanpaistilihaa) | |
2 | sipulia
sipuli (sipuli lohkoina) | |
10 kpl kpl | mustapippuria
mustapippuri (kokonaista mustapippuria) | |
3 | laakerinlehteä laakerinlehti | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
1 l l | keitinlientä
keitinliemi (lihalientä Kania liemikuutiosta) |
Persilja-perunamuusi:
700 g g | perunaa
peruna (jauhoisia perunoita esim. puikula) |
vettä vesi | ||
1 - 2 dl dl | maitoa
maito (maitoa kuumennettuna) | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
2 rkl rkl | voita voi | |
2 dl dl | lehtipersiljaa
lehtipersilja (hienonnettua persiljaa) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPerinteinen karjalanpaisti ja persilja-perunamuusi
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista lihat tarvittaessa parissa erässä.Lisää välissä pannulle tilkka öljyä.
- Kaada lihat uunipataan tai -pannuun odottamaan.
- Käytä paistinpannulla myös sipulilohkot ja lisää ne sitten samaan pataan lihojen kanssa. Lisää myös maustepippurit, laakerinlehdet, ripaus suolaa ja lihaliemi.
- Nosta pata 200-asteiseen uuniin ilman kantta 30 minuutiksi.
- Peitä pata kannella tai foliolla, laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsennystä vähintään 1 tunti tai mielellään 2-3 tuntia.
- Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada perunat siivilään ja höyrytä kuiviksi.
- Kaada perunat kattilaan muusin tekoa varten. Lisää kuumaa maitoa ja ripaus suolaa ja vatkaa muusi tasaiseksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää maitoa niin, että muusi on sopivan paksuista. Lisää lopuksi voi ja persilja.
- Tarjoile karjalanpaisti persilja-perunamuusin kera.