
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
500 g g | pastaa pasta | |
200 g g | Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto | |
4 | tomaattia tomaatti | |
200 g g | juustoraastetta
juustoraaste (mozzarella) | |
2 dl dl | kermaa kerma |
Jauhelikastike
800 g g | jauhelihaa
jauheliha (Reilu naudan paistijauhelihaa) | |
2 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
300 g g | sipulia sipuli | |
4 - 6 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 rkl rkl | balsamietikkaa balsamietikka | |
1 rkl rkl | timjamia timjami | |
1 ruukkua ruukku | lehtipersiljaa lehtipersilja | |
3 kuutiota kuutio | lihalientä lihaliemi | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
800 g g | tomaattimurskaa tomaattimurska |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPenne Bolognese al forno
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Valmista ensiksi jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit sekä persilja.
- Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan. Ruskista jauheliha ja lisää sitten sipuli ja valkosipuli. Sekoita ja lisää kaikki loput ainekset. Anna kiehahtaa ja pienennä sen jälkeen lämpöä.
- Anna kastikkeen porista kannen alla ja keitä sillä aikaa pasta. Kaada pennepasta kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä n. 9 minuuttia, kunnes pasta on miltein kypsää. Kaada pasta lävikköön ja valuta huolella.
- Laita pasta takaisin kattilaan, raasta joukkoon noin puolet Grana Padano -juustosta ja lisää kerma. Sekoita ja anna lämmetä niin, että juusto sulaa.
- Kaada pasta vuoan pohjalle ja levitä jauhelihakastike tasaisesti päälle. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja peitä vuoka tomaattisiivuilla. Laita uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi.
- Ota vuoka uunista ja levitä mozzarella- ja loput Grana Padano -raasteesta päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paista vielä kymmenisen minuuttia kunnes juusto saa kauniin värin. Anna ruoan asettua hetki ennen tarjoilua.