
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | karjalanpaistilihaa karjalanpaistiliha | ||
3 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
200 g g | sipulia sipuli | ||
200 g g | herkkusieniä herkkusieni | ||
3 rkl rkl | tomaattipyreetä tomaattipyree | ||
2 oksaa oksa | rosmariinia rosmariini | ||
3 oksaa oksa | timjamia timjami | ||
3 | laakerinlehteä laakerinlehti | ||
4 dl dl | punaviiniä punaviini | ||
2 - 4 dl dl | lihalientä
lihaliemi (liemikuutiosta) |
Lisäksi
4 annosta annos | riisiä riisi |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaBurgundinpata
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuumenna paistinpannulla 2 rkl rypsiöljyä. Ruskista puolet lihoista öljyssä ja kaada ne erilliseen uunipataan.
- Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja ruskista loput lihakuutiot, kaada ne myös pataan.
- Ruskista samalla pannulla vielä kuoritut pikkusipulit ja herkkusienet. Lisää nekin pataan.
- Lusikoi pannulle tomaattipyree, sekoittele hetki ja lisää sekaan 1 dl punaviiniä. Sekoita pyree hyvin viinin joukkoon ja kaada seos pataan.
- Lisää myös yrtit, laakerinlehdet, loput punaviinistä ja lihalientä niin, että ainekset peittyvät. Mausta pata jo nyt ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Nosta pata 150-asteiseen uuniin ja kypsennä noin kaksi tuntia. Tarkista maku.
- Tarjoile pata keitetyn riisin kera.