Helppous yllättää
Burgundinpata

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g karjalanpaistilihaa karjalanpaistiliha
3 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
200 g g sipulia sipuli
200 g g herkkusieniä herkkusieni
3 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
2 oksaa oksa rosmariinia rosmariini
3 oksaa oksa timjamia timjami
3 laakerinlehteä laakerinlehti
4 dl dl punaviiniä punaviini
2 - 4 dl dl lihalientä lihaliemi
(liemikuutiosta)

Lisäksi

4 annosta annos riisiä riisi

Burgundinpata

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(20)

Valmistus

  1. Kuumenna paistinpannulla 2 rkl rypsiöljyä. Ruskista puolet lihoista öljyssä ja kaada ne erilliseen uunipataan.
  2. Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja ruskista loput lihakuutiot, kaada ne myös pataan.
  3. Ruskista samalla pannulla vielä kuoritut pikkusipulit ja herkkusienet. Lisää nekin pataan.
  4. Lusikoi pannulle tomaattipyree, sekoittele hetki ja lisää sekaan 1 dl punaviiniä. Sekoita pyree hyvin viinin joukkoon ja kaada seos pataan.
  5. Lisää myös yrtit, laakerinlehdet, loput punaviinistä ja lihalientä niin, että ainekset peittyvät. Mausta pata jo nyt ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  6. Nosta pata 150-asteiseen uuniin ja kypsennä noin kaksi tuntia. Tarkista maku.
  7. Tarjoile pata keitetyn riisin kera.