Helppous yllättää
Lasagne

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Jauhelihakastike

400 g g jauhelihaa jauheliha
(Reilu naudan paistijauhelihaa)
1 prk prk tomaattikastiketta tomaattikastike
(Combino Arrabbiata -tomaattikastike)
2 dl dl vettä vesi
1 sipulia sipuli
2 - 3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 tl tl suolaa suola

Valkokastike

1 l l kevytmaitoa kevytmaito
50 g g juustoraastetta juustoraaste
(mozzarella)
80 g g voita voi
1 ripausta ripaus suolaa suola
1 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri

Lasagnen kokoaminen

1 pkt pkt lasagnelevyjä lasagnelevy
(Combino lasagnelevyjä)
150 g g juustoraastetta juustoraaste
(mozzarella)
1 tilkkaa tilkka kevytmaitoa kevytmaito

Lasagne

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(170)

Valmistus

Jauhelihakastike

  1. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä. Lisää joukkoon sipulit ja hauduta hetki sekoittaen.
  2. Sekoita joukkoon loput ainekset ja anna kiehahtaa. Pudota lämpöä ja anna kiehua kannen alla hiljaa reilu 20 minuuttia.
  3. Valmista sillä aikaa valkokastike.

Valkokastike

  1. Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa liedellä kuumaksi.
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Kypsennä jauho-voiseosta hetki koko ajan sekoittaen, mutta älä anna ruskistua.
  3. Kaada puolet kuumasta maidosta joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna lämmetä koko ajan sekoittaen kunnes kastike saostuu paksuksi.
  4. Lisää joukkoon loppu maito, suola ja pippuri. Jatka kuumentamista sekoittaen, kunnes kastike kiehahtaa ja saostuu taas paksuksi.
  5. Siirrä pois levyltä ja sekoita joukkoon mozzarellaraaste.

Lasagnen kokoaminen

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Lorauta pieni tilkka maitoa uunivuoan pohjalle ja lado kerros pastalevyjä. Levitä päälle muutama kauhallinen jauhelihakastiketta ja reilu kauhallinen valkokastiketta.
  3. Lado taas kerros pastalevyjä ja peitä ne jauheliha- ja valkokastikkeella.
  4. Toista sama vielä kerran ja lado päälle viimeinen kerros pastalevyjä (loppu jauhelihakastikkeesta menee tähän, mutta vuoan koko vaikuttaa kerrosten määrään).
  5. Peitä pastalevyt valkokastikkeella ja ripottele päälle juustoraaste.
  6. Paista uunin keskiosassa n. 40 minuuttia, tai kunnes pastalevyt ovat pehmenneet ja lasagne on saanut kauniin paahteisen värin.
  7. Anna lasagnen vetäytyä ja jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
  8. Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi raikas vihersalaatti.