Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Jauhelihakastike
400 g g | jauhelihaa
jauheliha (Reilu naudan paistijauhelihaa) | |
1 prk prk | tomaattikastiketta
tomaattikastike (Combino Arrabbiata -tomaattikastike) | |
2 dl dl | vettä vesi | |
1 | sipulia sipuli | |
2 - 3 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
1 tl tl | suolaa suola |
Valkokastike
1 l l | kevytmaitoa kevytmaito | |
50 g g | juustoraastetta
juustoraaste (mozzarella) | |
80 g g | voita voi | |
1 ripausta ripaus | suolaa suola | |
1 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 ripausta ripaus | mustapippuria mustapippuri | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri |
Lasagnen kokoaminen
1 pkt pkt | lasagnelevyjä
lasagnelevy (Combino lasagnelevyjä) | |
150 g g | juustoraastetta
juustoraaste (mozzarella) | |
1 tilkkaa tilkka | kevytmaitoa kevytmaito |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLasagne
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Jauhelihakastike
- Ruskista jauheliha oliiviöljyssä. Lisää joukkoon sipulit ja hauduta hetki sekoittaen.
- Sekoita joukkoon loput ainekset ja anna kiehahtaa. Pudota lämpöä ja anna kiehua kannen alla hiljaa reilu 20 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa valkokastike.
Valkokastike
- Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa liedellä kuumaksi.
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Kypsennä jauho-voiseosta hetki koko ajan sekoittaen, mutta älä anna ruskistua.
- Kaada puolet kuumasta maidosta joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna lämmetä koko ajan sekoittaen kunnes kastike saostuu paksuksi.
- Lisää joukkoon loppu maito, suola ja pippuri. Jatka kuumentamista sekoittaen, kunnes kastike kiehahtaa ja saostuu taas paksuksi.
- Siirrä pois levyltä ja sekoita joukkoon mozzarellaraaste.
Lasagnen kokoaminen
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Lorauta pieni tilkka maitoa uunivuoan pohjalle ja lado kerros pastalevyjä. Levitä päälle muutama kauhallinen jauhelihakastiketta ja reilu kauhallinen valkokastiketta.
- Lado taas kerros pastalevyjä ja peitä ne jauheliha- ja valkokastikkeella.
- Toista sama vielä kerran ja lado päälle viimeinen kerros pastalevyjä (loppu jauhelihakastikkeesta menee tähän, mutta vuoan koko vaikuttaa kerrosten määrään).
- Peitä pastalevyt valkokastikkeella ja ripottele päälle juustoraaste.
- Paista uunin keskiosassa n. 40 minuuttia, tai kunnes pastalevyt ovat pehmenneet ja lasagne on saanut kauniin paahteisen värin.
- Anna lasagnen vetäytyä ja jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
- Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi raikas vihersalaatti.