
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | karjalanpaistilihaa karjalanpaistiliha | ||
6 | valkosipulia valkosipuli | ||
4 | sipulia sipuli | ||
suolaa suola | |||
2 rkl rkl | tomaattipyreetä tomaattipyree | ||
1 tl tl | chilijauhetta chilijauhe | ||
1 tl tl | kanelia kaneli | ||
1 rkl rkl | paprikajauhetta paprikajauhe | ||
1 | laakerinlehteä laakerinlehti | ||
2 tl tl | mustapippuria mustapippuri | ||
2 | timjamia timjami | ||
3 dl dl | lihalientä lihaliemi | ||
1 prk prk | kidneypapuja kidneypapu | ||
1 | lanttua lanttu | ||
rapsiöljyä rapsiöljy |
Tarjoiluun:
uuniperunaa uuniperuna | |||
1 prk prk | ranskankermaa ranskankerma |
Loppiaisen pakkaspata
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:30 min
(1)
Valmistus
Huom! Anna padan porista ja tekeytyä liedellä noin 3-5 tuntiin.
Tämä pataruoka kypsyy itsestään uunissa esimerkiksi ulkoleikkien aikana ja sopii tarjoiltavaksi yhdessä joulusta jääneiden laatikoiden kanssa.
- Kuori valkosipulit ja sipulit, leikkaa sipulit pituussuunnassa kahtia. Kuori lanttu ja kuutioi se 2x2 cm kuutioiksi.
- Kuumenna padassa tilkka oljyä ja lisää kokonaiset valkosipulit ja sipulit. Ruskista niihin kaunis väri ja nosta ne sitten padasta.
- Lisää pataan karjalanpaistilihat ja ruskista. Mausta suolalla. Laita sipulit takaisin pataan lihojen kanssa ja lisää tomaattipyre, mausteet ja sen verran lihalientä, että lihat peittyvät. Sekoita ja tarkista maku. Hauduta kannella peitettyä pataa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
- Lisää juurekset sekä kidneypavut pataan ja hauduta vielä tunti.
- Tarkista padan maku ennen tarjoilua, lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Tarjoile creme fraichen ja joulun laatikoiden kera.
Vinkki: Padan voi valmistaa myös kattilassa hellalla. Uunissa kypsentäminen on kuitenkin hellä tapa valmistaa liharuokia ja sillä välin voit keskittyä rentoutumiseen tai käydä ulkoilemassa rapsakassa pakkasilmassa. Padan voi hyvin unohtaa uuniin, sillä mitä pidempään se kypsyy, sen parempaa siitä tulee!