Helppous yllättää
Loppiaisen pakkaspata

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

600 g g karjalanpaistilihaa karjalanpaistiliha
6 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
4 sipulia sipuli
1 tl tl suolaa suola
2 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
1 tl tl chilijauhetta chilijauhe
1 tl tl kanelia kaneli
1 rkl rkl paprikajauhetta paprikajauhe
1 laakerinlehteä laakerinlehti
2 tl tl mustapippuria mustapippuri
(kokonaisia)
2 oksaa oksa timjamia timjami
3 dl dl lihalientä lihaliemi
(lihaliemikuutiosta)
1 prk prk kidneypapuja kidneypapu
(valutettuna)
1 lanttua lanttu
1 lorausta loraus rapsiöljyä rapsiöljy
(paistamiseen)

Tarjoiluun

4 annosta annos uuniperunaa uuniperuna
(tai joulusta ylijääneitä laatikoita)
200 g g ranskankermaa ranskankerma

Loppiaisen pakkaspata

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(1)

Valmistus

Huom! Anna padan porista ja tekeytyä liedellä noin 3-5 tuntia.

  1. Kuori valkosipulit ja sipulit, leikkaa sipulit pituussuunnassa kahtia. Kuori lanttu ja kuutioi se 2x2 cm kuutioiksi.
  2. Kuumenna padassa tilkka oljyä ja lisää kokonaiset valkosipulit ja sipulit. Ruskista niihin kaunis väri ja nosta ne sitten padasta.
  3. Lisää pataan karjalanpaistilihat ja ruskista. Mausta suolalla. Laita sipulit takaisin pataan lihojen kanssa ja lisää tomaattipyre, mausteet ja sen verran lihalientä, että lihat peittyvät. Sekoita ja tarkista maku. Hauduta kannella peitettyä pataa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
  4. Lisää juurekset sekä kidneypavut pataan ja hauduta vielä tunti.
  5. Tarkista padan maku ennen tarjoilua, lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Tarjoile creme fraichen ja joulun laatikoiden kera.

Vinkki: Padan voi valmistaa myös kattilassa hellalla. Uunissa kypsentäminen on kuitenkin hellä tapa valmistaa liharuokia ja sillä välin voit keskittyä rentoutumiseen tai käydä ulkoilemassa rapsakassa pakkasilmassa. Padan voi hyvin unohtaa uuniin, sillä mitä pidempään se kypsyy, sen parempaa siitä tulee!