Helppous yllättää
Yrttinen villisianpaisti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 - 800 g g villisikaa villisika
(villisianpaistia)
1 pkt pkt parsakaali-peruna gratiinia parsakaali-peruna gratiini
(pakaste)

Marinadi

0,5 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
2 - 5 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 ruukkua ruukku timjamia timjami
1 rkl rkl rosmariinia rosmariini
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Lihan valmistus

2 kpl kpl punasipulia punasipuli
0,5 kg kg porkkanaa porkkana
0,5 dl dl balsamietikkaa balsamietikka
3 dl dl lihalientä lihaliemi
(lihaliemikuutiosta)

Kastike

1 dl dl punaviiniä punaviini
2 rkl rkl maissitärkkelystä maissitärkkelys
1 tilkkaa tilkka kermaa kerma
(halutessasi)

Yrttinen villisianpaisti

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

12:00 h
(2)

Valmistus

  1. Valmista ensin marinadi. Survo kaikki ainekset soseeksi morttelissa tai soseuta ne sauvasekoittimella.
  2. Pyyhi liha kuivaksi talouspaperilla, laita se kestävään elintarvikemuovipussiin ja kaada marinadi pussiin. Purista pussista ilmat pois ja sido pussin suu solmulla. Puristele ja kääntele lihaa pussissa niin, että liha peittyy varmasti kauttaaltaan marinadiin.
  3. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa ja nosta liha huoneen lämpöön reilu tunti ennen valmistusta. (Mikäli marinoit lihan vasta samana päivänä, anna sen marinoitua huoneenlämmössä 2-4 tuntia.)
  4. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen ja varaa korkealaitainen uunivuoka, johon liha haudutusliemineen mahtuu juuri ja juuri. Kuori ja pilko sipuli, sekä porkkana isohkoiksi paloiksi.
  5. Kuumenna paistinpannu tai paksupohjainen teräskattila kuumaksi. Nosta paisti marinointipussista pannulle ja jätä pussi marinadeineen sivuun odottamaan. Paahda lihan pintaan väri kauttaaltaan lihaa aina välillä käännellen ja nosta se uunivuokaan odottamaan.
  6. Purista pannulle kaikki pussiin jäänyt marinadi ja lisää joukkoon juurekset. Paahda hetki ja lisää joukkoon balsamiviinietikka. Paista hetki ja lisää joukkoon lihaliemi. Anna kiehahtaa ja kaada liemi juureksineen vuoassa olevan possun päälle. Peitä vuoka kannella tai foliolla tiiviisti ja nosta uuniin hautumaan.
  7. Tarkista tunnin haudutuksen jälkeen liemen määrä ja käännä liha samalla ympäri. Jos neste on haihtunut liiaksi, lisää tilkka vettä tai lihalientä ja tarkista samalla maku (saa maistua hiukan suolaiselta). Jatka hauduttamista vielä tunnin verran.
  8. Laita parsakaali-perunagratiinit uuninkestävään tarjoiluastiaan (tai leivinpaperille /uunipellille) ja anna paistua 20 minuuttia samalla kun paisti vielä hautuu.
  9. Kun liha on kypsynyt mureaksi, nosta se liemestä ja kääri tiukasti foliokääreeseen vetäytymään.
  10. Siivilöi paistoliemi pieneen kattilaan. Kumoa siivilään jääneet juurekset tarjoiluvuokaan gratiinien viereen ja nosta uuniin hetkeksi odottamaan kastikkeen valmistusta. (uunin voi jo sammuttaa)
  11. Lisää paistoliemeen 1 dl punaviiniä ja anna kiehua hetken aikaa. Saosta kastike maissitärkkelys -vesi seoksella ja anna hautua hetki. (Lisää halutessa lopuksi tilkka kermaa)
  12. Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi juurespedille ja kaada tilkka kastiketta päälle. Koristele rosmariininoksilla, nosta ruoka esille ja tarjoa loppu kastike omassa astiassa.