Helppous yllättää
Pääsiäisboston

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 dl dl täysmaitoa täysmaito
25 g g hiivaa hiiva
1 kananmunaa kananmuna
1 dl dl sokeria sokeri
1 tl tl kardemummaa kardemumma
1 tl tl suolaa suola
7 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
100 g g voita voi

Täyte

1 dl dl aprikoosihilloa aprikoosihillo

Päälle

250 g g maitorahkaa maitorahka
1 kananmunaa kananmuna
0,25 dl dl sokeria sokeri
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
0,5 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 rkl rkl mantelilastuja mantelilastu
2 rkl rkl raesokeria raesokeri

Voiteluun

1 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen

Pääsiäisboston

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:05 h
(4)

Valmistus

  1. Nosta voi lämpiämään huoneenlämpöiseksi. Liuota hiiva haaleaan maitoon.
  2. Lisää mukaan kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola.
  3. Vatkaa alussa joukkoon vehnäjauhoja ja vaivaa loput jauhot taikinaan käsin. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt voi.
  4. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki.
  5. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (45 x 25 cm).
  6. Levitä taikinan päälle ohuelti aprikoosihilloa ja kääri napakaksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni.Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 5 sentin levyisiksi paloiksi (10 kpl).
  7. Nosta palat voideltuun kakkuvuokaan leikkuupinta ylöspäin.
  8. Anna bostonkakun kohota puolisen tuntia.
  9. Sekoita rahkaan muut ainekset. Voitele kohonnut leivonnainen keltuaisella. Paina esim. lasin pohjalla kunkin palan keskelle monttu ja täytä se rahkaseoksella.
  10. Ripottele pinnalle vielä mantelilastuja ja raesokeria.
  11. Paista pääsiäisbostonia 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  12. Peitä leivonnainen paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
  13. Viimeistele jäähtynyt bostonkakku halutessasi vielä tomusokerilla.