
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 dl dl | täysmaitoa täysmaito | |
25 g g | hiivaa hiiva | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | kardemummaa kardemumma | |
1 tl tl | suolaa suolaa | |
7 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
100 g g | voita voi |
Täyte
1 dl dl | aprikoosihilloa aprikoosihillo |
Päälle
250 g g | maitorahkaa maitorahka | ||
1 | kananmunaa kananmuna | ||
2 rkl rkl | sokeria sokeri | ||
raesokeria | |||
1 | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
raastettuna | |||
0,5 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
2 rkl rkl | mantelilastuja mantelilastu |
Voiteluun
1 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen |
Pääsiäisboston
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:05
h
(3)
Valmistus
- Nosta voi lämpiämään huoneenlämpöiseksi. Liuota hiiva haaleaan maitoon.
- Lisää mukaan kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Vatkaa alussa joukkoon vehnäjauhoja ja vaivaa loput jauhot taikinaan käsin. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt voi.
- Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (45 x 25 cm).
- Levitä taikinan päälle ohuelti aprikoosihilloa ja kääri napakaksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni.Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 5 sentin levyisiksi paloiksi (10 kpl).
- Nosta palat voideltuun kakkuvuokaan leikkuupinta ylöspäin.
- Anna bostonkakun kohota puolisen tuntia.
- Sekoita rahkaan muut ainekset. Voitele kohonnut leivonnainen keltuaisella. Paina esim. lasin pohjalla kunkin palan keskelle monttu ja täytä se rahkaseoksella.
- Ripottele pinnalle vielä mantelilastuja ja raesokeria.
- Paista pääsiäisbostonia 200 asteessa noin 40 minuuttia.
- Peitä leivonnainen paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
- Viimeistele jäähtynyt bostonkakku halutessasi vielä tomusokerilla.